Zwitserland

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Algemeen, Vakantie, Wintersport | Posted on 16-07-2012

ZwitserlandEen unieke reisbestemming binnen de Alpen. Dat kan je met een gerust hart zeggen over het eigenzinnige Zwitserland. Een land met unieke inwoners, vier karakters en vier talen. Een samensmelting van vier verschillende culturen en tradities, en dat midden in één van de allermooiste berglandschappen dat je kan vinden in de Alpen.

Zwitserland is een paradijs. Niet voor vakantiegangers die zoeken naar een bestemming met zeer hoge temperaturen en een overdadige zon. Zwitserland is geen land voor strandvakanties, maar wel de ideale reisbestemming voor vakantiegangers die zoeken naar rust, gezelligheid, sfeer en actieve bergsporten.

Daarbij komt bovendien nog eens, dat Zwitserland misschien wel het vakantieland is met de meest ruime keuze aan mogelijkheden. Vier taalgebieden (Duits, Italiaans, Frans en Reto Romaans), en dus vier verschillende culturen. Bovendien een land met verschillende fantastische meren die midden tussen de bergen liggen.

Een ruime keuze uit cultuur en tradities, en een zeer ruime keuze uit uitstapjes, bezienswaardigheden, grote evenementen en actieve sporten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan watersport op de Bodensee of bijvoorbeeld het meer van Genève, aan bergklimmen op de meest prachtige en uitdagende bergen die Europa te bieden heeft, wandelen op goed onderhouden wandelroutes, en mountainbiken op één van de grootste netwerken aan fiets- en mountainbikeroutes ter wereld.

Maar, daar stopt het niet. Zwitserland is ook in de wintermaanden een paradijs, waarbij je eigenlijk kunt zeggen dat al het goede van de Franse en Oostenrijkse skigebieden gecombineerd worden. Alleen dan in één land.
Wintersport in Zwitserland mag zich de laatste jaren dan ook verheugen op een steeds groter wordende populariteit bij wintersporters. Skigebieden om je vingers bij af te likken, zoals bijvorobeeld het prachtige skigebied Les Portes du Soleil, dat gedeeltelijk in Zwitserland en gedeeltelijk in Frankrijk ligt, en dan ook nog eens één van de allergrootste skigebieden ter wereld is.

En wat is er nu mooier, dan overdag genieten van gegarandeerd witte pisten, die goed onderhouden zijn en fantastisch geprepareerd worden, terwijl je bovendien kunt genieten van een zeer goede Après Ski?
Met goede hotels, luxe vakantiehuizen, en culinaire hoogstandjes in een gezellig, sfeervol en vooral kindvriendelijk Zwitserland.

Beeldmateriaal: Joujou  / pixelio.de

Write a comment