Zomer 2011 in Nederland

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen | Posted on 19-08-2011

Schlagwörter: , ,

Na een prachtig voorjaar met vele zonuren, waren de verwachtingen voor de zomer van de meeste Nederlanders hooggespannen. Nu het einde van de zomer nadert kunnen we een balans opmaken en helaas valt die negatief uit. Hoewel het Nederlandse klimaat veelal bekend staat om de wisselende slechte en goede zomers, was deze zomer toch wel een zwaar diepte punt voor de Nederlandse zonaanbidder. Buiten een paar uitschieters, word de zomer van 2011 vooral gekenmerkt door weinig zonneschijn en veel neerslag. Vooral in de maand juli ging het goed mis. De Bilt kon maar liefsst nul zomers dagen noteren, waar tegenover stond 12 dagen die 2.0 graden kouder waren dan de norm. Toch is de zomer van 2011 niet de slechte uit de geschiedenis. In 1805 was de gemiddelde temperatuur 14.0 graden en ook in 1907 waren de waarnemingen in De Bilt gemiddeld 14.3 graden.

Ondanks de tegenvallende verwachtingen van de meeste Nederlanders was niet iedereen bedroefd over de temperaturen. Winkeliers, webshops en binnenzwembaden trokken juist hun voordeel uit de natte zomer. De detailhandel ziet een duidelijke toename in de omzet. Ook worden er meer producten gekocht, de consumenten normaal niet rond deze tijd inslaan.

De tegenvallende zomer van 2011, weerhoud Nederlanders in ieder geval niet om alvast vol goede moed een vakantie in eigen land voor volgend jaar te boeken.

Write a comment