Zo ga je geslaagd op vakantie met een huurauto

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen, Bijzonder, Reizen, Tips, Vakantie | Posted on 27-06-2012

10066501-011De zomer is van start gegaan, dus het is het ideale moment om je reis voor te bereiden. Ga jij een auto huren op je vakantiebestemming? Dan kan jij deze praktische tips van autoverhuurmaatschappij Avis zeker gebruiken.

Reserveer de auto voor je op vakantie vertrekt want dan heb je veel meer keuze. Je kan dan ook meteen extra’s zoals kinderstoeltjes of een navigatiesysteem boeken. Voordat je tekent, moet je de huurovereenkomst goed lezen. Vooral de kleine lettertjes kunnen voor onaangename verrassingen zorgen. Grote verhuurbedrijven stellen contracten in verschillende talen op, dus vraag zeker om een exemplaar dat je begrijpt.

Er zijn verschillende brandstofopties, kies voor degene die het best bij je planning past. Zo kan je bijvoorbeeld beslissen dat het autoverhuurbedrijf de wagen moet voltanken na de huurperiode. Plan bovendien op voorhand je route zodat je geen tijd verliest.

Verkeersregels

Controleer voor vertrek of de wagen niet beschadigd is. Neem ook de tijd om aan het voertuig te wennen en probeer de lichtschakelaar en ruitenwissers eens uit. Stel de zetels en de spiegels goed af voordat je vertrekt. Ga op voorhand ook na wat de verkeersregels in het land zijn. Vooral de snelheidsbeperkingen zijn daarbij belangrijk. Een boete oplopen kan je vakantie zeker verpesten.

Houd voldoende tijd vrij om de huurwagen op te pikken of in te leveren. Breng het voertuig op tijd terug, voor vertragingen worden meestal kosten aangerekend. Zorg dat je het nummer van het verhuurbedrijf steeds bij de hand hebt zodat je er in geval van vragen of problemen terecht kan.

Een zeer belangrijke tip: zorg dat je verzekering in orde is. Ga ook na wanneer de verzekering al dan niet moet tussenkomen. Belangrijke informatie over je bestemmingen en tips voor een geslaagde vakantie vind je op informatieve sites zoals op www.vakantiekanaal.be.

Beeld: Photonews

Write a comment