Zeilen rond Saint Lucia

1

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Landen, Reizen, Vakantie, Zon | Posted on 22-03-2012

Schlagwörter: , ,

Zeilen rond Saint LuciaSaint Lucia staat te boek als een tot de verbeelding sprekende bestemming. Toch zal iedereen die het eiland al zeilend mocht verkennen, beamen dat deze ervaring alles nog vele malen intenser maakt. In de gordel van de Bovenwindse Eilanden bevindt Saint Lucia zich tussen Martinique en Saint Vincent. Ook het bekende vakantieoord Barbados is niet ver van het eiland gelegen. Aan de westzijde van het ovale land vaart men in de Caraïbische zee, aan de oostzijde begeeft men zich in de ruigere Atlantische Oceaan. Een noordoostenwind is de meest voorkomende windrichting in het gebied. Een rondvaart wordt bij voorkeur in verschillende dagen gepland aangezien het eiland een omtrek van 158 kilometer heeft en er veel te beleven valt.

Saint Lucia kent een tropisch klimaat en is door zijn vulkanische oorsprong redelijk bergachtig. Het is moeilijk om niet meteen overvallen te worden door het overdonderende natuurschoon. Er zijn een drietal leuke aanlegplaatsen aanwezig om kennis te maken met Saint Lucia. Ze bevinden zich allemaal aan de westkant van het eiland, waarvan Rodney Bay de meest noordelijke is. Deze aangelegde jachthaven heeft een capaciteit van wel duizend boten en herbergt enkele gespecialiseerde zeilwinkels en herstelfaciliteiten. De vele restaurants met Creoolse en Franse specialiteiten en de stranden met allerhande watersportmogelijkheden zijn hier zeker de moeite waard. Op een boogscheut van Rodney Bay bevindt zich tevens het natuurgebied Pigeon Island. Het is even klimmen naar de top van dit kleine schiereiland, maar actievelingen worden beloond met een adembenemend uitzicht.

Vijf zeemijlen zuidelijker ligt Castries, de hoofdplaats van Saint Lucia. Dit is ook de plek waar de grote cruiseschepen aanmeren. In de straten van het centrum wemelt het meestal van het volk. Hier situeren zich de meeste historische gebouwen en maakt men kennis met het dagelijkse leven van de authentieke Sint Luciaanse bevolking. Vooral de grote overdekte markt is een attractie waar menig toerist zijn hart kan ophalen. Men vindt er kleine snuisterijen, lokale producten, kleding en tropische vruchten in de mooite vormen en kleuren.

De PitonsOp het vervolg van de zeiltocht ligt Marigot Bay. De diepe, natuurlijke inham is er omzoomd met tropische pracht en de lokale bebouwing is in perfecte harmonie met de omringende natuur. De lokale rumstokerij heeft een bezoekercentrum waar men geïntroduceerd wordt in de wereld van deze Caraïbische specialiteit. Natuurlijk zijn de magische zandstranden ook hier nooit veraf. Negen zeemijlen zuidelijker ziet men de Pitons. Dit zijn de vulkaanproppen van gedoofde vulkanen. Ze tekenen het landschap al van ver en staan niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Beeldmateriaal: Jon Callas & Trent Foley – Flickr

Comments (1)

Klinkt als een duur grapje, maar wel bijzonder!

Write a comment