Xcacel, Mexico

0

Posted by Redactie | Posted in Landen | Posted on 03-11-2011

Schlagwörter: , , , , ,

Mijn favoriete plek rond de Mayan Riviera is een prachtige verborgen paradijs waar weinig mensen van af weten. Het heet: Xcacel/ Xcacelito, een combinatie van een wonderschone strand met een prachtige kleine cenote. Xcacel is bekend bij de Mayan als een nestingsplaats voor Caguama schildpadden.

Xcacel is een waanzinnige gebied, en het is maar 20 minuten verwijderd ten zuiden van Playa del Carmen, een bekende bestemming voor vakanties en Spaanse taalreizen. Het beste gedeelte is dat Xcacel en Xcacelito de meest waanzinnige stranden heeft wat niemand weet! Niet veel mensen weten van de strand en ook weinig van de cenote Xacelito. De stranden zijn nationale schatten, en zijn getuige van een schilpadden gemeenschap dat er elke jaar heen gaat om eieren te leggen.

Hoewel het een natuur reservatie en een schilpadden nestingsplaats is, is het absoluut aan te raden voor iedereen het te bezoeken doormiddel van een dag trip naar deze omgeving. Terwijl de stranden in Playa prachtig zijn en in Tulum waanzinnig zijn, Heeft Xcacel de meest schitterende van allen. Kilometers lange witte stranden, duinen, palmbomen en de cenote, gecombineerd brengt het vele attracties in één spot, en vergeet de schildpadden niet!

Zoals al eerder vermeld, zijn Xcacel en Xcacelito niet bekend bij veel toeristen, dus vind je meestal niet meer dan 20 mensen op de stranden. Onthoud dat omdat de locatie geen toeristische plek is, er geen restaurants of kleine winkeltjes aanwezig zijn.

Ten slotte, de golven in de omgeving kunnen sterk zijn, dus wees voorzichtig in het water, maar het water is wel christal helder dus breng je snorkel mee en veel plezier! Nadat je in Xcacel bent geweest vindt je geen strand meer zoals deze!

Write a comment