Winterzonvakantie op Curaçao

1

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Vakantie, Zon | Posted on 09-01-2012

Schlagwörter: , , ,

248045_web_R_K_by_Joost_pixelio.de2011 was voor de zomerliefhebbers onder ons nu niet bepaald een topjaar: Op een paar dagen na hebben we weinig zon gezien en de temperatuur lag deze zomer ook niet erg hoog. Voor veel mensen een reden om er in deze koude winterdagen alsnog op uit te trekken naar een warm land. Al veel mensen hebben de kerstdagen en de jaarwisseling in het buitenland doorgebracht, maar ook in januari en februari kan het lekker zijn om naar een warm land af te reizen.

Een voorbeeld van een land dat in de winter veel toeristen trekt, is Curaçao. Wanneer de temperaturen in ons koude kikkerlandje al snel onder het nulpunt geraken, is het op Curaçao in de winter gemiddeld nog altijd 30 graden Celsius. Een heel verschil dus. Daarnaast telt Curaçao in de winter ongeveer 8 zonuren per dag. Je hebt er dus het hele jaar door de mogelijkheid om in je badkleding aan het strand te liggen en van de zon te genieten.

Wie meer zin heeft in een actieve vakantie is op Curaçao ook aan het juiste adres; Met name voor watersportliefhebbers is er van alles te beleven. Je kunt er waterskiën, surfen en nog veel meer. Ook zijn er in de Caribische zee prachtige koraalriffen te vinden die de perfecte omgeving voor een duik- of snorkelavontuur creëren en is het mogelijk om de onderwaterwereld van Curaçao te verkennen in een soort duikboot die tot 320 meter diepte vaart; de ideale manier om de mooie koraalriffen, kleurrijke vissoorten en oude scheepswrakken van dichtbij te zien zonder een nat pak te behalen.

Voor liefhebbers van culturele stadswandelingen is een bezoek aan het historische centrum van Willemstad een aanrader. Willemstad, de hoofdstad van Curaçao en een echt stukje ‘Holland’ binnen Curaçao, staat voornamelijk bekend om de gekleurde herenhuizen en staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Beeldmateriaal: Joost  / pixelio.de

Comments (1)

te veel nederlanders op curacao..hagelslag in de ah zegt toch genoeg. Waarom gaan mensen niet naar een ander caribisch eiland waar het echt anders is dan thuis in Nederland?

Write a comment