Wintersport Oostenrijk

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Natuur, Tips, Wintersport | Posted on 07-06-2012

Schlagwörter: , , , , , ,

Wintersport OostenrijkOostenrijk heeft vele aantrekkelijke wintersportgebieden. De Alpen beheersen maar liefst driekwart van het Oostenrijkse landschap waardoor Oostenrijk uitermate geschikt is voor een wintersportvakantie. Naast de prachtige ski-pistes kan men hier ook uitstekend wandelen of langlaufen. Maar liefst 38% van Oostenrijk bestaat namelijk uit bossen. De uitgestrekte bossen maken van Oostenrijk een prachtig wandelgebied.
Ook voor de gemoedelijke Oostenrijkse sfeer kan men terecht in de diverse wintersportgebieden die het land rijk is. In elk dorp of stad vindt men sfeervolle restaurants en cafeetjes waar de authentieke Oostenrijkse sfeer letterlijk is te proeven.

Oostenrijk heeft diverse wintersportgebieden. Het bekendste is Tirol, maar er zijn genoeg andere locaties zoals Karinthië, Stubaital, Salzburgerland, Alpbach, Gerlos, Zillertal en Kitzbuheler Alpen.
In Tirol kan men van het najaar tot eind van het voorjaar genieten van de uitgestrekte gletsjers. Daarnaast staat Tirol bekend om de groteske après-ski feesten. Ook langlaufers kunnen in dit populaire gebied terecht. Met name in de plaats Sölden liggen genoeg routes en paden voor langlaufers.

Karinthië is minder geschikt voor après-skiërs, omdat er minder feesten worden georganiseerd. Daarentegen zijn de ski-pistes van een uitstekende kwaliteit en heeft deze provincie van Oostenrijk de meeste zonuren. Het bekendste gebied in Karinthië is de Weissensee, maar ook Bodental en Goldeck zijn geschikt voor Wintersport.
Stubaital staat bekend als het mooiste skigebied van Oostenrijk en heeft ook de meeste pistes. Vooral Neustift en Fulpmes zijn populaire bestemmingen in dit gebied.
In Salzburgerland vindt men de bekende plaatsen Zell am See en Kaprun. Doordat de pistes hoog liggen kan men hier vrijwel het hele jaar terecht voor wintersport. Ook vindt men in deze regio veel natuur en après-ski mogelijkheden.

Een andere populaire bestemming is Alpbach. Deze gemoedelijke plaats is bekroond met een Oscar en heeft vele afdalingen waar men als wintersporter terecht kan.
Feestbestemming Gerlos is met name populair onder de fanatieke après-skiërs. Dit veel bezochte dorp heeft diverse wintersportfaciliteiten en is met name geliefd onder de ervaren wintersporters.
Fügen ligt in het Zillertal en heeft 450 kilometer aan skipistes. Deze gemoedelijke plaats is geschikt voor kinderen en heeft de bekende Spieljochbahn als skilift. Deze skilift brengt wintersporters in korte tijd naar de uitgestrekte pistes.
De dorpen Kirchberg en Kitzbühel liggen in de Kitzbühler Alpen en zijn populair onder diverse wintersporters. Deze plaatsjes zijn met name bekend door de befaamde Hahnenkamm wedstrijden die hier jaarlijks worden gehouden.

Beeldmateriaal: Meindert Arnold Jacob – Flickr

Write a comment