Wellness en yoga in Egypte

1

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Bijzonder, Vakantie, Zon | Posted on 03-05-2012

Schlagwörter: , , , , ,

Evenals Sharm el Sheikh is ook Hurghada een aaneenschakeling van grootschalige hotels en resorts. Beide badplaatsen aan de Rode Zee zijn een perfecte bestemming voor zonaanbidders en watersportliefhebbers. Wie even genoeg heeft van al het zonnen en snorkelen kan bijna overal terecht voor een heerlijke wellnessbehandeling. De speciale Egyptische massage die hier onder meer wordt gegeven bestaat uit een massage met een stempel, een soort van kruidenbuil. Met een verwarmde katoenen stempel, gevuld met kruiden als kamille en mint, worden de energiebanen gemasseerd met als doel interne blokkades los te maken waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. In de meeste spa’s worden eenvoudige, maar ook uitgebreide pakketten aangeboden die meerdere uren in beslag kunnen nemen. Houdt er wel rekening mee dat het in Egypte niet gebruikelijk is om naakt de sauna en stoombaden te betreden. In Hurghada bevindt zich de spa van het Steigenberger Al Dau Resort. Dit resort heeft in 2011 de World Luxury Spa Awards gewonnen en is in 2010 door het Internationale Ministerie van Toerisme van Egypte, bekroond met het ‘Best Health International’ certificaat.

Yoga in DahabDe plaats Dahab aan de golf van Akaba, op een uur rijden van Sharm el Sheikh, ontwikkelt zich meer en meer als yoga-bestemming. Hier zijn geen megagrote hotelcomplexen te vinden, er bevinden zich karakteristieke, kleinschalige hotels. Er wonen en werken veel yoga-leraren in Dahab, waardoor yogagroepen de plaats graag bezoeken. Dikwijls nemen deze groepen ook hun eigen instructeur mee om zo gezamenlijk oefeningen te doen. De meest ongebruikelijke vormen van yoga worden in de badplaats beoefend. Zo wordt er volgens de eigenaar van het Daniela Hotel, Karim, zelfs aan onderwateryoga gedaan. In Dahab zijn er geen grote wellnesscentra of spa’s te vinden, maar is het niet moeilijk een plek te vinden voor een goede massage of zelfs een detox programma te ondergaan. Elk jaar wordt in april het Dahabfestival gehouden. Het programma biedt demonstraties en workshops met yoga, healing, reiki, meditatie, watersport en woestijnavonturen met bedoeïenen.

Tekst & beeldmateriaal: Ank Herstel – Reizenverrijkt

Comments (1)

Wat leuk! Geen idee dat dit ook in Egypte kon. Maar is het wel veilig op dit moment, ik zie nare nieuwsberichten uit het land..

Write a comment