Weekend weg in het schilderachtige Brugge

1

Posted by Redactie | Posted in City trip, Cultuur, Dagtrip, Tips, Vakantie | Posted on 16-07-2012

BruggeBrugge wordt gezien als een van de mooiste oude steden van Europa. Brugge is een pittoreske en romantische stad met vele kleine steegjes, rustige en sfeervolle pleintjes en natuurlijk de befaamde reien (grachten), waardoor het vaak met Venetië wordt vergeleken. Het middeleeuwse centrum is ovaalvormig en is bezaaid met oude gildehuizen met de meest prachtige gevels. In het hartje van de binnenstad bevindt zich de Grote Markt, die ongeveer een hectare groot is.

Toonaangevende gebouwen zijn onder meer de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Halletoren uit de 12e eeuw (Belfort) en de St. Salvatorkathedraal. Gelukkig heeft Brugge de oorlogsjaren goed doorstaan. Het was dan ook te verwachten dat de binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO zou worden geplaatst.

Het wordt als zeer romantisch ervaren om tijdens een weekendje weg in Brugge in een van de vele sfeervolle kamers te overnachten met uitzicht op de reien. In het pittoreske Brugge hebben liefhebbers van een bijzondere stedentrip een royale keuze uit kleinschalige hotels, die veelal langs de reien staan. Tip: door de ligging dichtbij zee is het aan te raden om een weekend weg aan de Belgische kust te combineren met een bezoek aan het Brugge.

Beeldmateriaal: Jerzy Sawluk  / pixelio.de

Comments (1)

Prachtige stad om te bezoeken! En een weekendje is perfect.

Write a comment