Wat te doen bij een rondreis Cuba?

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Cultuur, Dagtrip, Reizen, Vakantie | Posted on 18-05-2012

Schlagwörter: , , ,

Wat niet te doen bij een rondreis op Cuba, dat is misschien een betere vraag. Cuba is namelijk bij uitstek geschikt om per rondreis te ontdekken, want er valt echt ontzettend veel te zien en te beleven. Het is een veelzijdig land met zowel een rijke cultuur als een bijzondere natuur. Bovendien is Cuba een prettig land om doorheen te reizen, want de mensen zijn er heel aardig en behulpzaam.

Een rondreis in Cuba is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad Havana, waarvan het oudste deel, Habana Vieja, door Unesco is erkend als werelderfgoed. Hier tref je bijvoorbeeld het Real Fuerza Fort en andere bouwwerken uit de koloniale tijd.

Ook heel bijzonder is Santiago de Cuba, de tweede stad van Cuba. Hier vind je pittoreske smalle straatjes die zich door de stad heen kronkelen. Een bezoek aan de prachtige, gerestaureerde kathedraal mag zeker niet ontbreken en bezoek ook de rumfabriek aan de rand van de stad.

Ultiem genieten doe je op Cuba natuurlijk in Varadero, bekend vanwege de parelwitte stranden en de prachtig blauwe zee. Als je geen zin hebt om de hele dag aan het strand te liggen, kun je proberen een balletje te slaan op het golfterrein van Dupont.

Write a comment