Wandelen op Mallorca

2

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Natuur, Vakantie, Zon | Posted on 18-04-2012

Schlagwörter: , ,

Wandelen langs de prachtige kust van MallorcaOndertussen is het toch wel bekend dat vakantie op Mallorca niet alleen maar party till you drop betekent. Bij het zien van dat prachtige landschap van groene bergen en een azuur blauwe zee is het eigenlijk moeilijk voor te stellen dat hier toch ook echt de partyhoofdstad Palma ligt. Mallorca is geliefd, zeer geliefd, en een fantastische bestemming voor wandelaars. In de winter kan er erg goed gewandeld worden op het eiland, in de zomer is het eigenlijk te warm om flink fysiek bezig te zijn. De beste tijd om op Mallorca te wandelen is van februari tot mei en van september tot mid november.

Wandelaars kunnen hun hart op halen op Mallorca, het kleine eiland biedt vele wandelroutes van verschillende niveau’s. Van eenvoudige wandelingen van een paar uur tot meerdaagse trektochten, alles kan op het eiland gevonden worden. Vele route’s hebben speciale thema’s, zoals de klooster wandelweek route waarbij oude bedevaartsroutes verkend worden, of een taalroute waarbij ondertussen een mondje Spaans geleerd kan worden. Voor beginners is het ideaal om korte wandelingen te maken om eerst het eiland een beetje beter te leren kennen. Op deze manier kunnen beginners bijvoorbeeld het afgelegen strand Platja des Trenc bereiken, oude bergdorpjes zoals Galilea bewonderen of van de beroemde amandelplantages op de weg naar Petra genieten. Ze zullen direct verliefd worden op dit bijzondere eiland.

Wie iets inspannenders zoekt kan de uitdaging aangaan tijdens een meerdaagse tocht. Tijdens deze treks worden de minder begaanbare bergen en valleien bereikt en kan er perfect van de indrukwekkende natuur van Mallorca genoten worden, ook omdat er bijna geen andere toerist in de buurt te bekennen is. Een groot aantal tochten op Mallorca kunnen prima zonder gids worden afgelegd, zodat wandelaars onafhankelijk de natuur in kunnen trekken. Er bestaan echter ook een aantal reisorganisaties die speciale wandelvakanties op Mallorca aanbieden, wat als groot voordeel heeft dat bagage niet zelf de berg op gesjouwd hoeft te worden. Vaak worden deze wandelvakanties gecombineerd met nog een aantal dagen aan de kust, om heerlijk ontspannen weer terug naar huis te keren. In de winter is het aan zee ook nog heerlijk toeven op Mallorca.

Mallorca is een waar wandelparadijs en een heerlijke bestemming om buiten het seizoen om de drukte thuis te ontvluchten.

Beeldmateriaal: Kunstee – Flickr

Comments (2)

Vet!

Tis ook gewoon een lekkere locatie om naar toe te gaan als je van zon zee en strand houd.

Write a comment