Wandelen in De Drentsche Aa

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten | Posted on 21-11-2011

Schlagwörter: , ,

De Drentsche Aa is bij uitstek een gebied om prachtige wandelingen door een gevarieerd landschap van bos, natuur, weilanden en houtwallen te maken. Dit is gebied is uniek in Drenthe en uniek in Nederland.

De authentieke dorpen Oudemolen of Anloo zijn zeer geschikt om met het gebied kennis te maken. Alle karakteristieke kenmerken zult u er tegenkomen.

In Anloo kunt u in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer van alles te weten komen over het gebied, de landbouw en de waterloop van De Drentsche Aa. De geschiedenis en de toekomstige ontwikkeling worden er op een informatieve manier gepresenteerd. Na dit bezoek kunt u tijdens uw wandelingen het landschap veel beter ‘lezen’.
Vanuit Anloo loopt u met de wandelroute van Staatsbosbeheer zo het beekdal in. Vooral in de maanden april-juni is er een prachtig collectie van bloemrijke bermen en gekleurde weilanden omsloten door houtwallen.

Met de wandelroute vanuit Oudemolen krijgt u op heel verschillende manieren zicht op het beekdal van De Drentsche Aa. De wandeling gaat over het platteland, langs en door het beekdal en door het bos. Tijdens deze gevarieerde wandeling ziet u relatief veel beek stromen. Het is een zeer gevarieerde wandeling. In het voorjaar (april-mei) vind u hier de bekend orchideeën, gewoon in de weilanden langs uw wandelroute. Na uw wandeling ligt het voor de hand nog even koffie te gaan drinken in het gezellige restaurant ‘De Fazant’

Wilt u deze of andere wandelingen maken kijkt u dan eens op:
Wandelingen in de Drentsche Aa.

Write a comment