Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika

0

Posted by Redactie | Posted in Bijzonder, Landen | Posted on 24-09-2013

Schlagwörter: ,

647997_web_R_by_La-Liana_pixelio.deNaar Zuid-Afrika om als vrijwilliger aan de slag te gaan is razend populair. Je helpt er niet alleen mensen mee maar het is ook nog eens erg goed voor je persoonlijke ontwikkeling.
De keuze van vrijwilligersprojecten zijn erg breed, er is voor ieder wat wils.
Of je nu graag les wil geven op een basisschool, weeskinderen wil helpen of in de townships met de jeugd werken, het kan allemaal. Maar niet alleen in de steden is vrijwilligerswerk te vinden, je kan ook aan de slag op de savanne met verschillende wildlife projecten. Verschillende projecten die hier beschikbaar zijn, zijn onder andere anti stroper werkzaamheden, of rehabilitatieprojecten van dieren en nog veel meer.

Een paar voorbeelden van de programma’s die aangeboden worden:

Werken met weeskinderen.
Het werken met weeskinderen in Afrika kan heel erg divers zijn. Je kan namelijk met 3 jaar oude weeskinderen aan het werk zijn die net hun ouders hebben verloren, of met 16 jarige jongens en meisjes die aan het puberen zijn. Je werkzaamheden in je taak als vrijwilliger zijn hier het helpen met huiswerk maken, individuele aandacht geven, les geven en nog meer.

Sportieve ontwikkeling
Je dagelijkse werkzaamheden zullen hier onder andere bestaan uit het coachen van de jongeren en het organiseren van leerzame sportprogramma’s. Doordat de focus van dit programma niet alleen op sport ligt maar ook op de persoonljike ontwikkeling van deze kinderen verminderd dit de kans dat ze voor de criminaliteit kiezen doordat ze geleerd wordt dat er meerdere opties in het leven zijn.

Cheetah rehabilitatieproject
Bij dit project werk je met Cheetahs en andere kleinere katachtigen die op de Savanne leven. Hier moet je denken aan de Caracal, afrikaanse wilde kat en de Serval. Het doel van dit project is om deze dieren weer terug te kunnen zetten in het wild, na een tijd in gevangenschap te hebben geleefd. Je werkzaamheden betreffen onder andere: het zorgen voor de cheetahs en andere kleinere katachtigen, het preperen van het eten voor de dieren, het schoonhouden en onderhouden van het reservaat en andere werkzaamheden.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika kan je terecht bij http://www.khayavolunteer.com

Beeldmateriaal: Li-liane/ pixelio.de

Write a comment