Vooroordelen single vakanties achterhaald

1

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Activiteiten, Vakantie | Posted on 14-11-2011

Schlagwörter: , ,

Vraag het een willekeurige voorbijgange, buurvrouw of collega, de kans is groot dat ze een volkomen misplaatst beeld hebben over singlereizen. Hoogste tijd om die uit de weg te ruimen!

1. Singlevakanties zijn date-vakanties
Het is maar goed dat de single zelf beter weet. Vandaag de dag weten vrijgezellen heel goed dat de snelste manier om iemand aan de haak te slaan nog altijd een datingsite of relatiebureau is. Meegaan op singlereis doe je voor de bestemming, het gelijkgestemde gezelschap, niet om te daten.

2. Singlevakanties zijn date-vakanties
Het tegendeel is waar. Singles die met een groep vreemden op vakantie durven te gaan zijn juist mensen die erg open staan voor anderen. Ze zijn niet op hun mondje gevallen en maken makkelijk contact. In een prachtige, mooie en ontspannen omgeving is trouwens vrijwel iedereen makkelijker in de omgang. Zelfs singles. 

3. Singlevakanties zijn voor nerds en oude vrijsters
Een grotere misvatting kan er niet bestaan. Deelnemers van een groepsreis zijn veelal hoogopgeleid, staan midden in het leven en zijn te classificeren als modern, sociaal en zelfbewust. Er zijn singlereizen voor twintigers tot vijftigers. Single reizigers lijken erg op ‘gewone mensen’, alleen hebben ze (even) geen partner om mee op vakantie te gaan.

4. Singlereizen hebben een druk reisprogramma
Veelgehoord is ‘als ik met mijn vriend(in) op vakantie ga wil ik best een paar excursies doen, maar ook wat relaxen. Met een singlereis kan dit niet. Onzin. Er bestaan genoeg reisorganisaties die begrijpen dat je tijd voor jezelf wilt. Een paar dagen met een boek in de zon kan dus prima tijdens een groepsvakantie. Voor actievelingen blijven er genoeg reizen over waarbij je iedere dag in touw bent.

5. Hotelkamer biedt geen privacy
Het idee dat je geen moment voor jezelf hebt tijdens een singlevakantie is achterhaald. Niemand dwingt je om een hotelkamer te delen met een wildvreemde. Sterker nog, steeds vaker krijgt je gewoon een tweepersoonskamer helemaal voor jezelf. Zo niet? Dan boek je voor een beetje extra gewoon een eenpersoonskamer. Heb je alle privacy van de hele wereld.

Ontdek jouw singlereis met de reiswijzer van Single2Travel.

Comments (1)

Heeft me niet echt overtuigd. heb eens zo’n reis gemaakt en dat waren toch vooral veel wanhopige mensen. maar was wel gezellig!! Toscane is toch een echt romantische bestemming

Write a comment