Voel de adem van de draak in Mid-Wales

1

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Reizen, Tips, Vakantie | Posted on 25-01-2012

Schlagwörter:

Books signIn het sprookjesachtige landschap van Mid-Wales is het niet moeilijk om je voor te stellen dat hier ooit draken woonden. Je ziet ze nog net niet vliegen, maar je komt ze overal nog tegen. De draak is zelfs het symbool van Wales en kan op de vlag het voormalige vorstendom gevonden worden. Hieronder een aantal leuke en interessante bezienswaardigheden in Wales.

Van Low naar High
Het is in Wales goed mogelijk om low-budget te reizen. Overal zijn hostels waar je zelf in de keuken je eigen eten kunt koken. Maar ook verblijven in een farmhouse en met de pot mee-eten is mogelijk en een leuke authentieke ervaring. Fijnproevers kunnen terecht in vier- en vijfsterrenhotels, al dan niet met golfbaan.

Cardiff
De reis door Wales start doorgaans in Cardiff, waar de luchthaven is gevestigd. Het gratis National Museum and Gallery of Wales in de stad herbergt op de benedenverdieping een natuurhistorische collectie en op de 1e verdieping een indrukwekkende schilderijencollectie. In Cardiff zijn overal schilderachtige Victoriaanse arcades te zien waarachter shoppingmalls, winkelstraatjes en marktjes zijn verscholen. Cardiff wordt gedomineerd door Cardiff Castle, een imposant kasteel.

Abbey-Cwm-Hir
The Hall in Abbey-Cwm-Hir is een Victoriaans gotisch huis waarvan alle 52 kamers met de meest uiteenlopende voorwerpen, variërend van kunstcollecties, verzamelobjecten, prullaria en kitsch zijn gevuld. Dagelijks vertrekken om 10.30 uur geleide tours door het reusachtige huis.

Cycle Museum
In het stadje Llandrindod Wells bevindt zich het Cycle Museum. Een collectie van meer dan 60 antieke en moderne fietsen, memorabilia en medailles wordt getoond en verklaard door enthousiaste vrijwilligers.

Boeken zo ver het oog reikt
Het slaperige stadje Hay On Wye werd wereldberoemd door Richard Boots, een boekenhandelaar. Hay On Wye is ’s werelds grootste tweedehands boekenstad. Elk jaar komen er maar liefst een half miljoen toeristen naar het kleine plaatsje. Je kunt urenlang dwalen door de straatjes, waar niet alleen 39 tweedehands boekenwinkels te vinden zijn, maar ook veel antiekwinkels en adresjes waar kunst en handnijverheid producten wordt verkocht.

High Tea
Het Angel Hotel in Abergevanny heeft een award gekregen voor de beste Afternoon Tea van het Verenigd Koninkrijk. Het personeel houdt nauwlettend in de gaten of één van de drie etages met lekkernijen leger raakt om dit onmiddellijk aan te vullen met scones, vergezeld van stijfgeklopte room en jam.

Tekst en beeldmateriaal: Ank Herstel – Reizenverrijkt

Comments (1)

Goede bijdrage. Wat meer artikels over Groot Britannie zou leuk zijn.

Write a comment