Vliegvissen op hoogte

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Bijzonder, Landen | Posted on 08-02-2012

Schlagwörter:

Regenboog forelVliegvissen op forel op een hoogte van ruim 3 kilometer. Onmogelijk. Niet helemaal. Het kan in een land dat bekend staat om haar onvergetelijke safari’s, de Big 5, de geweldige mogelijkheden voor een strand vakantie, diepzee vissen en de Masai: Kenia.

Op Mt Kenya, de op een na hoogste berg van Afrika, bevinden zich verschillende meren, zoals het Rutundu en het Alice meer, waar erg goed gevist kan worden. In het begin van de vorige eeuw hebben Britse aristocraten hier in de diverse meren een populatie Schotse forel uitgezet, als afwisseling op de jacht op groot wild. In de loop der jaren hebben deze populaties zich ontwikkeld en zijn ze agressiever geworden dan hun Schotse voorouders. Ze vallen het (kunst)aas echt aan en eenmaal aan de haak geslagen laten deze unieke forellen hun oorspronkelijke Schotse kracht zien. Vissen op deze forellen is dé uitdaging voor elke avontuurlijke vliegvisser!

Hieronder een reisverslag van deze bijzondere vliegvis vakantie in Kenia.

Na aankomst in Nairobi rusten we uit in ons luxe hotel. Wandelend door de grote tropische tuin van het hotel, hebben we totaal niet het idee dat we ons in het centrum van deze drukke stad bevinden. De volgende dag staan we vroeg op voor een uitgebreid ontbijt en een korte binnenlandse vlucht naar de voet van Mnt. Kenya. We worden gastvrij ontvangen op het lokale vliegveld en met een auto naar Lake Rutundu gebracht.

Vanuit Lake Rutundu Cabin Log, een klein resort van luxe houten blokhutten, gelegen aan de oevers van het Rutundu meer, kan er praktisch vanaf de veranda gevist worden. Na een dag gevist te hebben op dit grootse meer zijn we redelijk gewend aan de hoogte. De volgende ochtend staan we vroeg op voor een bergwandeling naar Lake Alice. Gelukkig zijn de Potters vroeg op pad gegaan en hebben ze in korte tijd een luxe tentenkamp opgezet aan de oevers van het meer waar we kunnen uitrusten en genieten van een uitgebreide lunch. Ik ben te zeer onder de indruk van de fantastische omgeving om ook maar aan vissen te denken. Mijn reisgenoot daarentegen slaat in een paar uurtjes een compleet avondmaal aan de haak.

De volgende ochtend staan we, na het ontbijt, al vroeg aan de oever van Lake Alice, klaar voor de eerste casts van de dag. In de vroege uurtjes is er weinig actie op een paar geweldige aanbeten na, maar met het verstrijken van de uren en stijgende temperatuur worden de aanbeten heftiger en de vangsten steeds noemenswaardiger. We besluiten om hier nog een nacht te blijven om nog een paar uurtjes te kunnen vissen. We zijn op dreef en willen een van de monsters die ons steeds ontglippen aan de haak slaan.

Twee dagen later zijn we weer in de hoofdstad. Een geslaagde vliegvisreis op hoogte; uiteindelijk hebben we een monster aan de haak geslagen, met een monstervlieg gebonden op een karperhaak! Een ding is zeker, hier kom ik nog eens terug en neem ik mijn vrouw en kinderen mee.

Beelmateriaal: El frito – Flickr

Write a comment