Vliegvakanties populair

0

Posted by Redactie | Posted in Airlines, Reizen | Posted on 14-10-2013

Schlagwörter: , , ,

VliegveldSteeds meer mensen die op vakantie gaan pakken het vliegtuig om op de eindbestemming te komen. Vooral in de maand augustus is een enorme stijging geweest in het aantal passagiers dat via Europese luchthavens is vertrokken. In augustus was de stijging van het aantal passagiers ten opzichte van de zelfde maand vorig jaar maar liefst 3,9 procent. De koepelorganisatie ACI heeft dit maandag 7 oktober 2013 bekend gemaakt. Ondanks de stijging van het aantal passagiers was er geen stijging in de hoeveelheid vracht dat jaarlijks vervoerd word via het luchtruim.

Mensen die op vakantie gaan vinden een vliegvakantie het makkelijkst omdat er relatief snel de eindbestemming bereikt kan worden. Via Schiphol steeg het aantal passagiers dat vertrokken is met 3,8 procent tot ruim 5,3miljoen passagiers. Vooral de vliegvakanties naar eindbestemmingen in Europa zijn enorm populair.

De populaire vakantiebestemmingen waar veel mensen met het vliegtuig naar toe gaan zijn Spanje, Portugal, Turkije Griekenland, Kroatië en Italië. Voor een aantal jaren geleden gingen veel mensen nog met de auto naar deze vakantiebestemming voor zover het mogelijk was, tegenwoordig is vliegen veel makkelijker en sneller vandaar dat de stijging in de maand augustus ook verklaarbaar is. Een vliegvakantie naar Kroatië is de laatste tijd het meest populair. Zoals de meeste vakantielanden in de zomermaanden zijn het vooral de zon overgoten landen die enorm populair zijn voor een vliegvakantie. Ook worden er steeds meer weekendjes weg geboekt met het vliegtuig omdat er veel prijsvechters zijn die voor een relatief laag bedrag de passagiers kunnen vervoeren naar de eindbestemming.

Beeldmateriaal: pixelio.de

Write a comment