Vliegen zonder stress: tips!

2

Posted by Redactie | Posted in Algemeen | Posted on 08-10-2012

Schlagwörter: , , , ,

VliegenSteeds meer reizigers kiezen ervoor met het vliegtuig op vakantie te gaan. Het is niet alleen makkelijk, maar ook snel. En toch komt het vaak om de hoek kijken: stress. Wij geven u hier een aantal tips om uw reissstress te beperken:

1.Voorbereiding
Controleer een dag voor vertrek de exacte vertrektijden bij de luchtvaartmaatschappij. De meeste luchthavens verstrekken ook informatie, maar meestal is dit slechts een indicatie.

2.Tijd
Zorg ervoor dat u op tijd bij de luchthaven bent. Bij een binnenlandse vlucht dient u korter aanwezig te zijn dan bij een intercontinentale vlucht. Ook dit is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Houdt altijd rekening met eventuele vertraging en lange wachttijden, dit is vooral het geval bij het begin en einde van de vakantieperiodes en bij slecht weer.

3.Duty free
Het aantal reizigers dat hun vlucht mist doordat ze te lang bij de Duty free shop hebben gewinkeld, is onverwacht hoog. Houdt dus de boardingtijd in de gaten!

4.Vertraging
Boekt u uw reis bij één luchtvaartmaatschappij, dan is bij vertraging de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk voor de gehele vlucht. Boekt u uw reis echter bij verschillende luchtvaartmaatschappijen, dan is elke maatschappij slechts verantwoordelijk voor een deel van de vlucht.

Parkeren op Schiphol

De prijzen voor een vliegvakantie naar de zon of stedentrip zijn hoog. Door goedkoop te parkeren bij Schiphol kan een gezellig etentje op vakantie worden bespaard. Op www.langparkerennabijschiphol.nl worden alle aanbieders van lang parkeren vergeleken. Het is mogelijk om te zoeken op datum, prijs, afstand vanaf Schiphol en andere kenmerken.

Er bestaat ook de mogelijkheid reviews te raadplegen over Schiphol Smarkt Parking, Quick Parking, 123 Parking en verdere andere aanbieders. Verder kan na de reis een beoordeling worden toegevoegd. Tot slot zijn er enkele extra functies op de website aanwezig zoals een routeplanner voor de diversie parkeerterreinen rondom Schiphol en links voor het online inchecken bij diverse airlines.

Beeldmateriaal: Dieter  / pixelio.de

Comments (2)

[...] parkeren rondom Schiphol en links voor online check bij diverse luchtvaartmaatschappijen. vakantie-blog.com /* */ Posted in Speelgoed voor vakantie | Tagged Flying, Stress, [...]

Wanneer uw vlucht ernstig vertraagd is, moet de luchtvaartmaatschappij zorgen voor maaltijden, drank, eventueel een hotelkamer (inclusief transfers) en communicatiefaciliteiten. Daarnaast heeft u recht op een financiële compensatie voor de opgelopen vertraging. Wat de luchtvaartmaatschappij verplicht is om u minimaal aan te bieden, is afhankelijk van de afstand van uw vlucht en de duur van de vertraging.

Write a comment