Verbod stierenvechten in Catalonie

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Overig | Posted on 05-01-2012

Schlagwörter: , , ,

390906_web_R_K_by_Bildpixel_pixelio.deStierenvechten is al jaren in populariteit af aan het nemen. Zo is er op 1 januari 2012 een verbod op stierenvechten in de Spaanse regio Catalonie van kracht gegaan. De autoriteiten zullen de komende 6 maanden gaan onderzoeken of het verbod grote economische schade met zich meebrengt. Ook wordt er onderzocht of er eventuele schadevergoedingen betaald moeten worden.

Betrokkenen beweren dat het verbod op de traditionele stierengevechten ruim 300 miljoen aan economische schade bedraagt. Maar volgens de Catalaanse krant ‘La Vanguardia’ komen tegenstanders van de gevechten op een veel lager bedrag uit.

Vorig jaar juli is door het parlement van Catalonie de beslissing gevallen om het verbod op stierengevechten vanaf 1 januari 2012 in te laten gaan. In de arena ‘La Monumental’ in Barcelona is eind september het laatste stierengevecht gehouden.

Het verbod komt niet als een grote verassing, de laatste jaren trokken de gevechten al steeds minder bezoekers. De protesten van dierenbeschermers namen daarentegen juist toe. Ook in de noordwestelijke regio Galicie is het sinds 2 weken verboden voor kinderen onder de 12 jaar om een stierengevechte te bezoeken laat het CAS International (Comité Anti Stierengevechten) weten.

Beeldmateriaal: Bildpixel / pixelio.de

Write a comment