Varen langs Vijandige Broers en Zeven Maagden

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Reizen, Vakantie | Posted on 22-02-2012

Schlagwörter:

Rijn reisEen reisje langs de Rijn is de klassieker onder de reizigers. Het grote voordeel van een boottocht is de ultieme verwennerij. Je hoeft je koffer maar één keer uit te pakken en je ziet vanzelf de bezienswaardigheden voorbijkomen zoals de burchten van de Vijandige Broers en de prachtige klippen in de bedding van de Rijn, die de Sieben Jungfrauen (Zeven Maagden) genoemd worden. Deze ontspannen vakantie is ideaal voor mensen die een week heerlijk verwend willen worden en tot rust willen komen. Maar ook als een partner beperkingen heeft is het mogelijk om toch samen op vakantie te gaan. Veel mensen maken dan ook gebruik van de mogelijkheid om op de bestemmingen waar aangelegd wordt, op de fiets te stappen en heerlijk erop uit te gaan terwijl de partner aan boord een spelletje doet of een uurtje rust. Langs beide Rijnoevers ligt een fietspad, er zijn overal pontjes om naar de overkant te varen, dus verdwalen is uitgesloten.

Rijn en wijn
Rijn en wijnAls het schip Keulen is gepasseerd beginnen de eerste heuvels met wijnranken al te verschijnen. Op de aanlegplaatsen worden diverse excursies aangeboden zoals een busreis door het wijngebied waar de vakwerkhuizen en de Maare, de vulkaanmeren, kunnen worden bewonderd. De volgende dag vaart de boot langs de Loreley, de beroemde hoge rots die zich precies op een smal punt in de Rijn verheft.

De legende van de Loreley
De wereldberoemde, 132 meter hoge Loreley rots, is omgeven door vele legendes. De beroemdste legende is die van een wonderschone waternimf die met haar verleidelijke gezang en geheimzinnige schoonheid schippers op de Rijn, het verderf inlokt. Afgeleid door de beeldschone vrouw, met haar lange blonde haren, lieten zij hun schip vergaan in dit smalle en bochtige gedeelte van de Rijn. Waarschijnlijk is de geheimzinnige echo die in dit gebied is te horen, de oorsprong van deze legende. Op de oever van de Rijn, aan de voet van de rots is een beeld van de nimf een drukbezochte trekpleister.

Tekst en beeldmateriaal: Ank Herstel – Reizenverrijkt

Write a comment