Van bakkerij tot mooi hotel in Parijs

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Steden | Posted on 09-01-2012

Schlagwörter: , , ,

546619_web_R_B_by_Katharina Wieland Müller_pixelio.deIn Parijs is in de wijk Le Marais een oud bakkerijtje een charmant hotelletje geworden: Le Petit Moulin. De bakkerij was maar liefst 500 jaar oud, dus je kan het zeker een unieke verblijfplaats noemen.

Het gaat in Parijs de ronde dat de beroemde schrijver Victor Hugo er zijn brood kocht. Een leuk weetje althans! De manier waarop de bakkerij omgetoverd werd tot een hotel, is heel indrukwekkend. Als je voor de gevel staat, denk je nog steeds dat je voor een bakkerij staat, maar niets is dus minder waar.

Le Petit Moulin werd volledig ingericht volgens de smaak van modeontwerper Christian Lacroix. Om het echt goed te kunnen aanschouwen, moet je er geweest zijn. Enorm sprookjesachtig mooi! Voor het ontbijt kom je in een sfeervol pand terecht, dat ooit een cafeetje was.

Het hotel heeft zeventien kamers die telkens weer een andere stijl hebben. Toch hebben ze allemaal iets gemeenschappelijks. Lacroix geeft in elke kamer een verwijzing weer, die je wat meer laat zien van het leven in de Marais. Hout, leer, keramiek, rustiek, barok… je vindt het er allemaal terug.

Je hebt het waarschijnlijk al door dat je in Le Petit Moulin moet zijn, voor een onvergetelijke trip in Parijs met zijn vele bezienswaardigheden.

Beeldmateriaal: Katharina Wieland Müller  / pixelio.de

Write a comment