Vakantietrends 2014

0

Posted by Redactie | Posted in Tips | Posted on 27-09-2013

Schlagwörter:

669218_web_R_K_B_by_Helga Hauke_pixelio.deHet blijft een reislustig volkje, die Nederlanders. Waar u ook op reis gaat, de kans is groot dat er tussen de medetoeristen een paar Nederlanders te vinden zijn. De crisis slaat dan wel steeds harder om zich heen, maar veel Nederlanders vinden inventieve manieren om toch lekker op vakantie te blijven gaan en nieuwe plekken te ontdekken. Welke veranderingen zijn gaande, en welke trends zijn er zichtbaar voor vakanties in 2014 ?

Multigeneration travel

Mensen worden steeds ouder en vooral gezonder oud, en bovendien hebben ze veel tijd en een prima financiële situatie. Dit zorgt ervoor dat ook grootouders tegenwoordig nog behoorlijk reislustig kunnen zijn. En nu opa en oma er nog zijn is het leuk zoveel mogelijk tijd met ze door te brengen, dus is het een goede optie met hen op vakantie te gaan. Dit gegeven staat centraal bij multigeneration travel: de hele familie gaat samen op reis. Het gevoel van samenzijn staat centraal, terwijl iedereen wel de ruimte moet hebben om op eigen houtje dingen te ondernemen. Met name cruisevakantie en vakanties in all inclusive resorts lenen zich uitstekend voor dit soort resort. Trekt dit type vakantie u wel? Neem eens een kijkje op De Vakantiezoeker.nl!

Sociaal reizen

Websites als Wimdu en AirBnB worden steeds populairder, en dat is niet zonder reden. Door zelf uw huis op deze manier te verhuren kunt u een hoop geld verdienen en leuke mensen ontmoeten. Aan de andere kant kunt u als u zelf uw vakantieverblijf op zo’n manier boekt voor een relatief lage prijs op hele leuke, comfortabele plekken verblijven. Bovendien ontmoet u zo meteen locals die u leuke stukjes van de stad of het land kunnen laten zien die niet in de toeristenboekjes staan.

Expertcation

Sommige mensen gaan op vakantie om tot rust te komen en heerlijk lekker te luieren. Er is echter een steeds groter wordende groep mensen die uit alleen luieren geen voldoening haalt. Deze mensen willen ook tijdens hun vakantie het gevoel hebben zich persoonlijk te ontwikkelen en met iets bezig te zijn. Hieruit volgt de toenemende populariteit van de ‘expertcation’. Zo’n vakantie moet aansluiten bij een interesse of passie van de vakantieganger en moet deze iets leren. Of dat nu salsadansen, een taal, echt goed koken of aurareading is, als er maar iets wordt geleerd. Voor sommigen betekent dit dat de hele vakantie hiervan in het teken staat, voor de ander is het er een onderdeel van.

Beeldmateriaal: Helga Hauke/ pixelio.de

Write a comment