Vakantie tips

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Algemeen, Reizen, Tips, Vakantie | Posted on 11-07-2012

InpaklijstGa je binnenkort op vakantie? Dan sta je ook weer voor de taak om alles in te pakken wat je nodig hebt. En dat kan nogal wat vragen oproepen. Bijvoorbeeld als je net kinderen hebt gekregen, maar ook omdat allerlei landen steeds meer regels over brandblussers, veiligheidshesjes, en dergelijke aanhouden.

Wist je dat veel EU-landen die veiligheidshesjes in de auto verplicht stellen? Of dat in Frankrijk de waarschuwingen voor flitsers in het navigatiesysteem verboden zijn? Voor Frankrijk geldt ook dat – vanaf dit jaar – je in de auto je eigen blaaspijpjes voor een alcoholcontrole mee moet nemen. En dan is er natuurlijk de verplichte auto-sticker als je door Zwitserland wilt rijden.

Maar het kan ook om hele andere dingen gaan: ga je voor het eerst op kampeervakantie met een baby? Neem dan een thermosfles mee op reis. ‘s Nachts in de tent, met een keihard huilende baby, scheelt het veel tijd en gedoe als je warm water klaar hebt voor een flesje melk. Voor meer tips kunt u kijken op samoon.nl.

Over kinderen gesproken: vanaf dit jaar (2012) kun je kinderen niet meer op je eigen paspoort laten bijschrijven. In plaats daarvan moeten ze een eigen reisdocument – een paspoort of ID-kaart – hebben.

En als je in het buitenland gaat kamperen, wanneer heb je dan eigenlijk een adaptor nodig? Zéker met alle gadgets die tegenwoordig meegaan, is dat niet iets waar je om verlegen wilt zitten.

Al met al kan het nog een hele toer zijn om alle vakantiespullen die je nodig hebt bij elkaar te sprokkelen. Dat wordt een stuk makkelijker als je Samoon het meeste denkwerk laat doen. Daar beantwoord je een paar simpele vragen en je hebt binnen de kortste keren een kant-en-klare inpaklijst van vakantiespullen.

Beeldmateriaal: RainerSturm  / pixelio.de

Write a comment