Vakantie kriebels

0

Posted by Redactie | Posted in Landen, Vakantie | Posted on 18-11-2011

Schlagwörter: , ,

Uit onderzoeksgegevens van Hotels.com is gebleken dat Europese reizigers met het vallen van de bladeren massaal op reis zijn gegaan naar zonnige vakantiebestemmingen. Oktober was de maand van de Spaanse eilanden zo bleek. Vooral op Gran Canaria werd veelvuldig gezocht en geboekt maar ook de eilanden Ibiza en Mallorca waren erg in trek. Dit vooral om het heerlijke Ibiza weer en de zon op de andere eilanden. Daarnaast werd ook het Mexicaanse Playa del Carmen veel vaker gezocht op internet dan afgelopen jaren.

Onder de Nederlandse vakantiegangers bleek Benidorm, Maspalomas en Torremolinos erg populair te zijn als zonbestemming in de herft. De afgelopen maand was het zoeken naar hotels in deze plaatsen dan ook 4 keer zoveel als een jaar geleden.

Onder de stedentrips in de maand oktober waren vooral Europese steden Dublin, Florence en Moskou populair. Het aantal zoekopdrachten is dan ook bijna verviervoudigd vergeleken vorig jaar. De vraaglijn naar bestemmingen buiten Europa zoals Las Vegas en Los Angeles is ook duidelijk gestegen.

Het lijkt er dus op dat reizigers tegenwoordig veel vaker in de herfst hun koffers inpakken. Voelt u de vakantie kriebel ook al aankomen?

Write a comment