Vakantie in Schotland: the best things in life are free

0

Posted by Redactie | Posted in Tips, Vakantie | Posted on 05-12-2013

Schlagwörter:

250079_web_R_K_B_by_Hermann_pixelio.deOngerepte natuur met een rauw randje wordt afgewisseld met bruisende steden en een rijke historie. Ga jij op vakantie naar Schotland? Onthoud dan dit: the best things in life are free.
En met een overtocht van IJmuiden naar Newcastle ben je er zo. Naast de schitterende natuur zijn diverse attracties in Schotland gratis te bezoeken. Top 4:

1. Glenfinnan Viaduct

Het Glenfinnan Viaduct in Glenfinnan is vooral bekend geworden door de Harry Potter films, waar het decor stond als spoorwegviaduct van de Zweinsteinexpress. Het viaduct loopt tussen Fort William en Mallaig en heeft maar liefst 21 bogen van elk 15 meter. Het hoogste punt ligt op 30 meter. Een echte bezienswaardigheid! Uiteraard kan je tegen betaling ook een treinritje maken over het viaduct.

2. Zalmtrap en de Pitlochry Dam

Bij de Pitlochry Dam vind je de beroemde zalmtrap waar je vissen kan bewonderen die de 310 meter lange trap opklimmen en afdalen. In het centrum kom je meer te weten over de bijzondere reis van de vissen, via de Hooglanden naar zee om kuit te schieten. Leergierig? In het bezoekerscentrum Schottish and Southern Energy Visitor Centre in Pitlochry kom je alles te weten over elektriciteit en waterkracht.

3. Museum of Childhood

Een ‘trip down memory lane’ voor volwassenen en een feest voor kinderen. Het gratis toegankelijke Museum of Childhood is een fantastisch uitstapje voor het hele gezin. Leer alles over hoe kinderen zich vroeger vermaakten. Van spelletjes die honderd jaar geleden werden gespeeld en een grote collectie speelgoed tot het schoolleven en meer dan 10.000 kinderboeken, strips en tijdschriften om te lezen.

4. Highland Games

De Highland Games zijn ontstaan in de 11e eeuw en worden nog steeds gehouden op diverse plaatsen door heel Schotland. Clans strijden tegen elkaar door middel van authentieke spellen zoals paalwerpen, steengooien, touwtrekken of Schots hamerwerpen. Uiteraard zijn de toernooien voorzien van Schotse dans en doedelzakmuziek. Een unieke combinatie van sport, cultuur en entertainment.

Meer tips lezen? Bekijk alle gratis attracties in Schotland op de website van DFDS Seaways.

Beeldmateriaal: Hermann/ pixelio.de

Write a comment