Vakantie in de Toscane

0

Posted by Redactie | Posted in Reizen, Vakantie | Posted on 09-08-2013

Schlagwörter: ,

ToscaneToscane is een regio die veel te bieden heeft en is dan ook een van de mooiste en leukste vakantiebestemmingen van Italië. Zo kan je een bezoek brengen aan het romantische Firenz (Florence), de hoofdstad van de regio en geniet van de kwalitatief beste wijnstreek van Italië,  met haar mooie steden, velden en olijfbomen gehuld in middeleeuwse charme.

Het kunstzinnige Toscane
Toscane ligt in centraal Italië en heeft haar grondslag gevonden in de Renaissance. Vanuit de Toscaanse literaire tradities is het modern Italiaans ontstaan en de cultureel zeer invloedrijke familie De Medici heeft de regio op de kaart gezet. De typische Toscaanse kunstwerken uit die tijd zijn de afgelopen decennia verzameld en een deel ervan kunt u bewonderen in het Uffizi museum in Firenze, een paleis dat lang in bezit is geweest van de De Medici’s.

Proef de middeleeuwen
Maar er zijn nog meer bezienswaardigheden in Toscane. Zoals de stad Pisa, met haar befaamde scheve toren of Siena, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. In deze zeer goed bewaarde middeleeuwse stad staat de gotische kathedraal van Siena die zeker de moeite waard is om even te bekijken. Bovendien kunt u genieten van prachtige pleinen, kerken en torens, de middeleeuwse geschiedenis van Toscane ziet u overal. Dichtbij de grens van Toscane ligt de Italiaanse hoofdstad Rome wat u een mooie kans biedt om deze imposante hoofdstad te bezoeken. Bekijk het Coloseum of breng een bezoek aan Vaticaanstad. Voor wie niet tegen drukte en verkeer kan is het niet de beste bestemming maar de schoonheid van de stad overstemt het drukke straat leven absoluut.

Even echt helemaal weg
Hoewel de meeste mensen op vakantie een hotel boeken is Toscane vooral ingericht op agritoerisme, oftewel een verblijf op een boerderij. Bovendien telt Toscane 120 natuurreservaten: ideaal voor degenen die het stadse leven even helemaal willen vergeten.

Beeldmateriaal: Paolo Gaske

Write a comment