Vakantie in Bodrum

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Overig, Vakantie, Zon | Posted on 04-07-2012

Schlagwörter: , ,

Boten in de haven van BodrumBent u een echte Turkije liefhebber? Of gaat u voor het eerst naar Turkije op vakantie? Bodrum is voor vele Turkije-liefhebbers de favoriete vakantiebestemming in Turkije. Bodrum is gelegen in een mooie baai aan de Westkust van Turkije. Cultuur, gezelligheid, uitgaan; Bodrum heeft het allemaal!

Van een middeleeuws kasteel tot prachtige moskeëen en van een grote, luxe marina tot een gezellig nachtleven, er is voor iedereen wat wils in de Turkse badplaats. Als excursie is Pammukkale een echte aanrader. Pammukkale betekent in het Turks ‘kasteel van katoen’. Deze witte kalksteenterrassen zijn een natuurfenomeen, en zullen ongetwijfeld een grote indruk achter laten.

Houd om optimaal te genieten rekening met het klimaat in Turkije. In April en Mei kent Bodrum een aangename temperatuur, van gemiddeld 20 graden in April tot 25 graden in Mei. Vanaf Juni gaat de temperatuur omhoog naar 30 graden en in Juli en Augustus stijgt het kwik tot boven de 30 graden. Daarna zakt de temperatuur weer tot beneden de 30 graden. In September is de gemiddelde temperatuur 29 graden en in Oktober zo’n 24 graden.

Het vervoer is prima geregeld in Bodrum. U kunt gebruik maken van taxi’s die te herkennen zijn aan de gele kleur. Wilt u liever wat goedkoper reizen? Maak dan gebruik van de lokale Dolmus-busjes. Deze mini-bussen rijden vaste routes en u kunt in- en uitstappen wanneer u dat wilt. Een auto of scooter huren kan natuurlijk ook, en geeft iets meer vrijheid. Voor meer informatie over turkije kunt u kijken op turkije.org.

Er is ook een veerboot die de oversteek naar het Griekse eiland Kos maakt, en voor €25 maakt u een leuk uitstapje naar het ‘buitenland’.

Beeldmateriaal: Yilmaz Ovunc – Flickr

Write a comment