Vakantie in Andalusië

1

Posted by Redactie | Posted in Algemeen | Posted on 18-07-2012

AndalusiëSpanje bestaat uit 17 autonome regio’s waarvan Andalusië meest zuidelijke is. Het westen van de regio grenst aan Portugal en aan de Atlantische oceaan, terwijl het zuidoosten nog aan de middellandse zee ligt. De twee zeeën worden gescheiden door Gibraltar, een Britse kolonie in het uiterst zuidelijke punten van Spanje.

Als u naar Andalusië Spanje gaat, is het handig om vooraf een plan te maken. Het klimaat in Andalusië is divers, doordat het een zeer wijd uitgestrekte regio is, waar je zowel grote bergpartijen kunt vinden, zoals de Sierra Nevada, waar veel Spanjaarden en toeristen ook graag gaan skiën in de winter. Toch is het, buiten dit soort berggebieden, in de winter ook nooit echt heel koud, wat Andalusië een populaire plek maakt voor overwinteraars.

Voor de vakantieganger heeft Andalusië veel te bieden. Je kunt er naartoe voor een lekker luie strandvakantie wilt of om mooie dorpjes en steden te bezoeken. Een voorbeeld waar deze twee activiteiten prima te combineren zijn is in Cadiz, een havenstad in het zuidwesten van Andalusië. Hier vind je een stadsstrand dat net buiten de stadsmuren van dit historische stadje met veel Moorse invloeden ligt. In de buurt van Cadiz is ook een wat rustiger, uitgestrekt strand te vinden dat beschut wordt door een duinenrij.

Deze Moorse invloeden maken de steden in Andalusië uniek. De hoofdstad van de provincie, Sevilla, en de oude hoofdsteden uit de tijd van de Moorse bezetting, Córdoba en Granada, zijn absoluut een bezoekje waard. De Mezquita in Córdoba, een oude moskee die nu dienst doet als kathedraal, is slechts een van de vele bezienswaardigheden in deze verrassende provincie. Neem een kijkje op www.andalusiespanje.nl voor meer informatie over een vakantie in Andalusie.

Beeldmateriaal: Annamartha  / pixelio.de

Comments (1)

Spanje bestaat uit 17 autonome regio’s waarvan Andalusië meest zuidelijke is. Het westen van de regio grenst aan Portugal en aan de Atlantische oceaan, terwijl het zuidoosten nog aan de middellandse zee ligt. De twee zeeën worden gescheiden door Gibraltar, een Britse kolonie in het uiterst zuidelijke punten van Spanje.

Write a comment