Tsjechië

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Activiteiten, Bijzonder, Cultuur, Reizen, Tips, Vakantie | Posted on 24-05-2012

Schlagwörter: , , ,

KarlstejnTsjechië is de parel binnen Europa. Met zijn bijzondere mogelijkheden is er voor elke actieve vakantieganger wel wat te vinden. Of u nu houdt van klimvakanties of liever slentert langs prachtige oude monumenten, het is er allemaal. Bovendien biedt de grote verscheidenheid aan hotels, pensions en vakantiehuizen een ieder de mogelijkheid op een prachtige ervaring ongeacht het budget.

Uiteraard is daar de hoofdstad Praag met zijn bijzondere geschiedenis en culturele evenementen, die ieder jaar weer veel toeristen trekken. Deze grote stad heeft een centrum wat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het is deze rijke geschiedenis die ook op elke hoek van de straat terug te vinden is. Door zijn bijzondere bouwstijlen van barok tot gotisch en jugendstil kijkt men de ogen uit. Daarnaast is er het astronomisch uurwerk op het Oudestadsplein en zijn er vele paleizen te vinden die thans worden gebruikt door ambassades.

Tsjechië is onderverdeelt in verschillende regio’s waarvan Oost Bohemen er één is. Deze populaire regio heeft veel kastelen, kloosters en historische steden. Zo is er de stad Hradec Kralove waar de bijzondere architectuur de moeite waard is om eens te bekijken en Pardubice waar men het kasteel van de adellijke familie Perstejn kan bezoeken. Deze stad is bovendien gebouwd in de kenmerkende renaissance bouwstijl. Voor de meer actieve vakantieganger zijn er de plaatsen Rozkos en Pastviny. Deze plekken bieden volop mogelijkheden om te zeilen, zwemmen, kanoën en roeien. Met name in de periode mei tot oktober is hier sprake van een prettig klimaat. Daarnaast zijn er in Tsjechië nationale parken te vinden als Sumava, Park Krkonese, Nationaal Park Boheems Zwitserland en Nationaal Park Pody Ji, waar men kan genieten van een unieke flora en fauna. De zeldzame planten en insecten worden bovendien beschermd door de Tsjechische overheid. Verder beschikken al deze parken over wisselende panorama’s en spectaculaire rotsformaties. Deze parken zijn hierdoor uitermate geschikt voor lange wandelingen.

Op culinair gebied heeft Tsjechië een rijke geschiedenis van met name knoedels, aardappelen en vlees. De diverse restaurants bieden een ruim menu met een breed aanbod, echter wordt er vaak weinig tot geen groente geserveerd. De bierliefhebber komt echter in het hele land ruim aan zijn trekken. Tsjechië is alleen daardoor al een bezoekje meer dan waard.

Beeldmateriaal: Roger 4336 – Flickr

Write a comment