Treed in de voetsporen van Vincent van Gogh,

0

Posted by Redactie | Posted in Cultuur, Tips | Posted on 16-12-2013

Schlagwörter:

VincentVerscholen tussen bossen en weidelandschappen ligt het dorp Nuenen.
Een prima startpunt voor diverse wandel en fietsroutes maar meer nog wel om in de voetsporen van Vincent van Gogh te treden. Van 1883-1885 woonde en werkte Vincent van Gogh in Nuenen. Het dorp en zijn omgeving heeft hem en zijn werk veel inspiratie gegeven. Veel van zijn inspiratiebronnen staan er nog steeds. Vincent was al bedreven in tekenen maar schilderen was voor hem een nieuwe uitdaging. In Nuenen heeft hij meer dan 500 schilderijen en tekeningen gemaakt, een kwart van zijn totale oeuvre waaronder het wereldberoemde schilderij “De Aardappeleters”. Hij schilderde hierin de harde werkelijkheid uit het dagelijkse leven van de boeren.

Vincentre
In het Vincentre komt de wereld van Vincent van Gogh tot leven. Maak kennis met Vincent. Ervaar zijn leven en werken tijdens zijn verblijf in Nuenen (1883-1885). Op moderne wijze wordt u door het oude Nuenen van deze schilder geleid. Luister naar de verhalen van Nuenenaren hoe zij Vincent hebben beleefd. Lees mee wat Vincent aan zijn broer Theo schreef over Nuenen en de Nuenenaren. Wandelend door het Vincentre ziet u hoe zijn beroemde kleurenpalet is ontstaan. Beleef hoe het schilderij “De Aardappeleters”tot leven komt. Een prikkelende ervaring voor jong en oud.

Openlucht museum
Na een bezoek aan het Vincentre kijkt u met andere ogen naar Nuenen. Wandel of fiets door het prachtige Nuenen en ontdek wat Vincent van Gogh heeft geïnspireerd.
Veel van zijn inspiratiebronnen zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar. Het “Openlucht museum” bestaat maar liefst uit 21 locaties welke allen een directe relatie hebben met het tweejarige verblijf van Vincent van Gogh in Nuenen. 14 van deze locaties zijn terug te vinden in zijn schilderijen en tekeningen. Sommige zelfs meer dan eenmaal. De informatiezuilen onderweg vertellen u alles over de plaatsen die nog direct herinneren aan zijn verblijf in Nuenen. Kijk door Vincents ogen naar Nuenen en zie wat hij zoveel jaren terug ook zag en schilderde. Nuenen kan met recht een openlucht museum genoemd worden. Hier ziet u nog de gebouwen en landschappen die Vincent van Gogh zo’n 125 jaar geleden hebben geïnspireerd.

Het Vincentre is een ideaal startpunt voor een dagje uit met familie, vrienden of collega’s. een bezoek aan het Vincentre kan uitgebreid worden met diverse activiteiten om het tot een onvergetelijk dag te maken. Voor extra informatie kijk op www.vgn.nl

Write a comment