Cultuur snuiven in Siena, Lucca, Pisa en Florence

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Activiteiten, Steden, Vakantie | Posted on 21-11-2011

Schlagwörter: , , , ,

435058_web_R_K_by_mainfranken97_pixelio.deSiena in Toscane wordt ookwel het openluchtmuseum genoemd en dat is niet zo verwonderlijk, al kijkend naar wat deze prachtige stad te bieden heeft. De bekendste bezienswaardigheden zijn toch wel de Duomo, Piazza del Campo en de Palio. Daarnaast is Siena vele prachtige paleizen en kerken rijk zoals San Francesco en San Domenico. Bezoek ook de mooie fontein Fonte Gaia.

De Toscaanse stad Lucca staat bekend om haar grote stadsmuur die nog intact is. Ooit werd deze gebouwd ter verdediging van de aanvallen uit Florence. Maar in werkelijkheid is de muur nooit vaak gebruikt geweest. Daarnaast heeft Lucca 4 prachtige pleinen waaronder Piazza San Michele, Piazzale Verdi, Piazza Napoleonie en Piazza dell’Anfiteatro. Verder heeft de stad een aantal oude kerken die zeker een bezoekje waard zijn zoals de San Michele in Foro en de Basiliek van San Frediano.

Wat is er meer bekend in Pisa dan de wereldberoemde scheve toren van Pisa. Een vakantie in Italie kan beslist niet zonder een bezoek aan deze klokkentoren. Daarnaast heeft de stad een prachtige Dom genaamd Duomo Santa Maria Assunta en doopkerk Baptisterium. Ook kunst en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vele interessante musea in Pisa.

Florence is de hoofdstad van Toscane en staat ookwel bekend als de Art City. Vooral het Palazzo Vecchio is prachtig en een echte trekpleister de deze stad. Het is een waar genot door deze stad te lopen door de vele kunst- en cultuur bezienswaardigheden. Florence is het decor van oudheden, kunst en bezijndere architectuur en monumenten.

Naast de bekende citytrips waarbij sightseeing voorop staat, stijgt de vraag naar taalreizen in Italie ook. Kijk hier voor verschillende Italiaanse taalreizen.

Beeldmateriaal: mainfranken97  / pixelio.de

Write a comment