Top vijf zeilvakanties

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Natuur, Reizen, Tips, Vakantie | Posted on 18-07-2012

ZeilvakantieVoor zeilers die eropuit willen, maar nog niet weten waarheen hierbij onze top vijf:

Zeilen langs de fjorden van Noorwegen

Geen kustlijn is zo grillig en indrukwekkend als de fjorden van Noorwegen. Daarom alleen al een zeiltocht waard. De zeilvakanties naar Noorwegen zijn onder begeleiding van een ervaren schipper. Deze zeiltochten komen onder meer langs het Hardangerfjord dat vanwege zijn vele fruitbomen ook wel de boomgaard van Noorwegen wordt genoemd.

Zeilen in Griekenland

Bijna nergens in Europa is de zee zo blauw en het weer zo aangenaam als in Griekenland. Daarom is een zeiltocht in Griekenland een echte aanrader. Zeilers kunnen aanmeren bij de verschillende eilanden om hun vakantie een cultureel tintje te geven, of om puur te genieten van een heerlijk vakantiegevoel op een terrasje langs een van de vele haventjes.

Zeilen langs Turkije

Nog een heerlijk gebied om te varen. Een zeilvakantie langs Turkije.  zal ook lang in de herinnering van de vakantieganger gegrift staan. Ook kun je hier heerlijk ontspannen. Vakantiezeilers die op zoek zijn naar een bruisend nachtleven kunnen in Turkije ook goed terecht. En voor een meer luxere overnachting kan gelijk een allinclusive hotel worden geboekt.

Zeilen langs de toscaanse kust

Prachtige, lange stranden en mooie zee nodigt uit tot zeilen, zwemmen, kitesurfen en vissen. Verder heeft het ook een prachtige landschap met graanvelden en zonnebloemvelden. Ook zijn er de bekende historische steden en dorpen. het rijke cultuurverleden en de overheerlijke wijnen, is Toscane erg geliefd bij toeristen.

Zeilen Kroatië

Ook zeilen in Kroatië mag hier zeker niet ontbreken. Kroatië heeft kilometerslange kust met mooi kristalhelder water. Het land heeft veel eilandjes, onderwatergrotten en veeel baaien. Hierdoor trekt het weer een groot publiek. Dus het is zeker een aanrader om hier aan te meren Voor een zeilvakantie in Kroatë moet je ook gewoon naar het eiland vis gaan. Dit is een populair eiland waar 8 scheepswrakken gezonken zijn. Hier zou het ook mooi zijn om nog even te duiken. Vanzelfsprekend zijn er veel heerlijke plekjes waar zeilers met de boot kunnen aanmeren. Voor meer informatie over een zeilreis kijk op zeilnet.nl.

Beeldmateriaal: Ingo Arndt  / pixelio.de

Write a comment