Top 10 populairste evenementen wereldwijd

0

Posted by Redactie | Posted in Events, Steden | Posted on 13-01-2012

Schlagwörter: , , , , , , , , ,

398941330_acb44ce1501. Thais Nieuwjaar in Bangkok

Rond de maanden maart en april vind het Thaise Nieuwjaar plaats. Het Nieuwjaar begint om half 6 in de morgen en duurt een week lang. Er vind een ceremonie plaats met honderden monniken bij Kao San Road. Later op de dag veranderd het straatbeeld in een groot watergevecht met bier, muziek en gekkigheid.

2. Carnaval in Rio de Janeiro

Net zoals in Nederland wordt ook in Zuid-Amerika Carnaval op verschillende plaatsen gevierd. De meest bijzondere plaats voor het Braziliaanse carnaval is natuurlijk Rio de Janeiro. Tijdens dit grandioze Carnaval wordt de stad gekenmerkt door bijzondere praalwagens, verklede mensen en gefeest.

3180108197_df96cdb6a93. Kazantip festival in Oekraine

Het Kazanstip festival is bij uitstek the place to be voor mensen die van feesten houden. Gedurende een hele maand wordt er dag en nacht gefeest bij het jaarlijks terugkerende evenement in Oekraine.

4. New Years Eve in Sydney

Zoals vele grote steden doet Sydney niet onder voor een spectaculaire NYE. Duizenden mensen komen samen om met elkaar het nieuwe jaar in te luiden waarbij het vuurwerk een belangrijke rol speelt. Waar het in Nederland vaak koud is met Nieuwjaar, is het in Sydney heerlijk warm.

5. Olympische Spelen.

Eén van de grootse sportevenementen ter wereld, de Olympische spelen, zal in 2012 in Londen plaatsvinden. Er zijn 2 versies, de winterspelen en de zomerspelen die beide om de vier jaar georganiseerd worden. In 2016 zal de zomerspelen in Rio de Janeiro zijn.

6. WK & EK Voetbalspelen

Om de 4 vinden zowel het WK als het EK plaats. Voetballiefhebbers wereldwijd kunnen genieten van een paar weken het beste voetbal tussen 32 landen. In 2012 zullen de Europese Kampioenschappen in Polen en Oekrainie plaatsvinden.

7. De Dakar Challenge in Chili en Argentine

De bekende Dakar Challenge bestaat uit een tour met auto’s, motoren en vrachtwagens en gaat veelal door verschillende landen. De vijftien dagen durende tour begint op 1 januari en was in 2011 in Chili en Argentinie.

479775073_06d32aab058. Koninginnedag Amsterdam

Dit unieke feest wordt jaarlijks in alle dorpen en steden in Nederland gevierd maar in Amsterdam vind toch wel het grootste Koninginnedagfeest plaats op 30 april. Veel reizigers uit het buitenland komen massaal naar Amsterdam waar de straten oranje gekleurd zijn

9. Oktoberfest Munchen

De bekendste bestemming voor het Oktoberfest is Munchen waarbij de stad gekenmerkt wordt door bier, worst en lederhose. Voor wie erbij wil zijn, moet vroeg een hotel boeken want het Oktoberfest wordt jaarlijks door ontzettend vel mensen bezocht.

3249432875_d8a2173af510. Het Chinese Nieuwjaar

Het Chinese Nieuwjaar, dat ook wel het Lentefestival wordt genoemd is het belangrijkste feest van de Chinese feestdagen. Het feest duurt 15 dagen waarbij het begint op de eerste dag dat de nieuwe maan na het winter-solsitium plaatsvindt. Compleet met drakendansen en leeuwendansen word het Chinese nieuwjaar in China, Taiwan en in de vele Chinatowns wereldwijd gevierd.

Beeldmateriaal: flickr.com / kikesan / Eugene Regis / quantz / Paolo Camera

Write a comment