Toekomst plannen Ryanair

1

Posted by Redactie | Posted in Airlines | Posted on 25-10-2011

Schlagwörter: , , ,

184037_web_R_by_manwalk_pixelio.deRyanair heeft grote toekomst plannen voor ogen. De budgetcarrier vliegtuigmaatschappij heeft nu 72 miljoen passagiers per jaar en wil dit volgend decennium uitbreiden tot boven de 100 miljoen, met als langere termijn doelstelling 120 tot 130 miljoen passagiers per jaar.

Om deze plannen te realiseren zal de vloot tussen 2015 en 2021 flink worden uitgebreid. De huidge vloot bestaat uit ongeveer 300 toestellen, uitsluitend Boeing 737-800′s. Ryanair is in gesprek met drie fabrikanten om de vloot op termijn te vergroten tot 500 toestellen. Boeing, COMAC en Irkut zijn belangstellende fabrikanten die de levering voor de nieuwe vliegtuigen op zich willen nemen. De deal zou gaan over 200- tot 300 toestellen. Ryanair heeft al eerder laten weten interesse te hebben in het nieuwe toestel van het Chinese COMAC dat nog vol in ontwikkeling is.

Een deel van de nieuwe toestellen zal ter vervanging zijn van de oude toestellen in de bestaande vloot. Ryanair-topman Michael O’Leary benadrukt dat hij de deal alleen wil laten doorgaan als hij de vliegtuigen goedkoop kan krijgen met aanzienlijke kortingen bij de leveranciers.

Waar afgelopen jaren Ryainair in Spanje en Italie flink groeide, gaat de vliegtuigmaatschappij zich komende jaren vooral concentreren op Scandinavië en Oost-Europa, hier wil Ryanair voor 50 tot 100 vliegtuigen een standplaats maken. Taxi2airports brengt reizigers naar vliegvelden in heel Nederland, Belgie en Duitsland waar Ryanair gestationeerd is.

Beeldmateriaal: manwalk  / pixelio.de

Comments (1)

Ik vind ryanair een top budgetmaatschappij, goedkoop heel Europa door vliegen. Alleen jammer van de stijgende kosten op bagage, maarja dat is ook wel weer te verwachten.
Mvg, Tjeerd Diessenman

Write a comment