Te voet door Oostenrijk

0

Posted by Redactie | Posted in Natuur, Tips, Vakantie | Posted on 22-04-2013

Schlagwörter: , , ,

Oostenrijk is misschien wel het beste wandelland van Europa. In de bergen zijn duizenden kilometers aan wandelpaden uitgezet in ieder niveau en hoog in de bergen waken honderden berghutten over het landschap. In de berghutten kan je vaak genieten van een heerlijk zout soepje of een stevig glas bier. Hiermee vormen ze een welverdiende uitrustplek voor de actieve wandelaar. Sommige Hütten zijn ook overnachtingsplekken, vaak enkel in het hoogseizoen geopend.

Wandelroutes in OostenrijkBergwandeling

In de mooie dalen kan je korte wandelingen maken met de allerkleinsten, en hen kennis laten maken met de vele bloemen, kabbelende beekjes en rinkelende koebellen. Met kabelliften kan je tot hoog in de bergen komen, waar je geniet van een adembenemend panorama. Hoog in de Alpen zijn vele berghutten gebouwd. Deze zijn onderling met elkaar verbonden via een netwerk aan wandelpaden. Ook zonder lift zijn de hutten in enkele uren te bereiken, hou echter steeds rekening met de tijd die je nodig hebt voor de terugweg. Onderweg geniet je van spectaculaire vergezichten en berglandschappen die je met de auto niet te zien kan krijgen, waardoor je wel eens de tijd vergeet. Passeer bruggetjes over glasheldere kolkende rivieren, wandel langs hoge watervallen, ga picknicken bij glinsterende bergmeren of op open alpenweiden. Kom oog in oog te staan met gemzen of steenbokken en kijk uit over een weids zicht op de Alpenreuzen. Wie nog een stapje avontuurlijk wil trekken, kan kiezen voor meerdaagse trektochten langs verschillende Hütten. In de hutten kan je overnachten, maar in het hoogseizoen kan het wel eens zijn dat er geen plek meer is.

Waar wandelen in Oostenrijk?

Wat zijn de mooiste regio’s om te wandelen in Oostenrijk? In vrijwel alle gebieden van Oostenrijk is het prachtig om te wandelen. Zowel Oost-Tirol, Tirol, Karinthië, Salzburgerland en Vorarlberg hebben een uitgestrekt netwerk aan gemarkeerde wandelpaden waar je prachtig kunt wandelen. Vanuit bijna elke plaats liggen honderden kilometers aan routes in het bereik en tientallen berghutten.

Bron afbeelding: Dr. Klaus-Uwe Gerhardt  / pixelio.de

Write a comment