Stedentrip Valencia

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, City trip, Cultuur, Steden, Vakantie | Posted on 30-04-2012

Schlagwörter: , ,

Ciudad de las artes y cienciasEen gezellig weekendje weg naar een leuke Spaanse stad? Wat te denken van de op drie na grootste stad van Spanje, Valencia! De stad heeft zich ontwikkeld tot een interessante toeristische bestemming die de afgelopen jaren steeds meer bezoekers is gaan trekken. Wat een stedentrip naar Valencia bovendien nog aantrekkelijker maakt is het feit dat steeds meer vliegmaatschappijen directe vluchten vanuit Nederland naar Valencia aanbieden.

Bezienswaardigheden
Valencia biedt een scala aan verschillende bezienswaardigheden die tijdens een bezoek aan de stad bezocht kunnen worden. In het prachtige historische centrum mogen de indrukwekkende kathedraal, de ‘mercado central’ versmarkt en de voormalige zijden beurs ‘la lonja de la seda’ zeker niet gemist worden. Naast het historische centrum zijn ook de futuristische gebouwen van ‘ciudad de las artes y ciencias’ een absulute aanrader.

Strand
In Valencia schijnt 300 dagen per jaar de zon, bezoekers kunnen dus van een aangenaam warm klimaat genieten. Een stedentrip naar Valencia kan prima gecombineerd worden met een bezoek aan het strand, dat zich aan de rand van het centrum bevindt. Langs het lange, brede zanstrand kunnen aan de boulevard talloze restaurantjes gevonden worden waar na een intensieve dag sightseeing perfect van een verkoelend drankje genoten kan worden.

Eten en drinken
Tijdens een stedentrip naar Valencia moet ook zeker de lokale gastronomie geprobeerd worden. De stad biedt vele mogelijkheden tot het uitproberen van de overheerlijke Spaanse en Valenciaanse keuken. Tijdens een bezoek aan de stad dient zeker de typische paella geprobeerd te worden, terwijl ook de tapas en een glas koude sangria aan te raden zijn.

Het opkomende Valencia is een erg leuke city trip bestemming. De mooie en diverse stad heeft voor ieder wat wils en laat bezoekers genieten van een heerlijke weekendje weg.

Beeldmateriaal: KΛ13 – Flickr

KΛ13

Write a comment