Stedentrip Madrid en Barcelona

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen, City trip | Posted on 28-05-2013

Schlagwörter: , ,

Spanje is een heerlijk vakantieland: lekker weer, levendige badplaatsen met uitgestrekte stranden en bruisende steden met veel cultuur. Het land heeft voor ieder wat wils en biedt vele mogelijkheden voor ontspannen en zonnige vakanties. Madrid en Barcelona zijn ideale bestemmingen voor een leuke stedenreis. Als u niet alleen de binnensteden, maar ook de omgeving van Madrid en Barcelona wilt verkennen, is voordelige autohuur de beste optie. Huur een auto op het vliegveld, treinstation of één van de vele autohuurlocaties in Madrid of Barcelona.

Spaanse gemoedelijkheid in MadridKoninklijk Paleis
In de hoofdstad van Spanje zult u zich nooit vervelen. Madrid heeft alles voor een perfecte stedentrip: interessante bezienswaardigheden, veel cultuur, heerlijk eten en uitgebreide uitgaansmogelijkheden. In het stadscentrum zijn vele kleine straten en pleinen met gezellige bars, café’s en restaurants, waar u de heerlijke Spaanse keuken en de bekende tapas kunt genieten. Madrid is een zeer levendige stad en ’s avonds zijn er minstens net zoveel mensen onderweg als overdag. Hoogtepunten die u tijdens uw bezoek aan Madrid zeker moet bezoeken zijn het Retiropark, een groot heuvelachtig stadspark waar het op warme dagen goed toeven is. Verder is het koninklijk paleis met zijn uitbundige pronkzalen een bezoek waard.

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de drie grote musea van Madrid. In het Museo del Prado, Museo Thyssen-Bornemisza en in Museo Reina Sofia kunt u prachtige schilderijen van eeuwen geleden tot en met hedendaagse moderne kunst bewonderen. Als u na het bekijken van alle bezienswaardigheden ook wilt winkelen, kunt u uitstekend terecht in de bekende winkelstraten rondom Plaza Mayor, Puerto del Sol en Calle de Fuencarral. In de zomermaanden juli en augustus kan het in Madrid wel 40 graden worden. De beste tijd om Madrid te bezoeken is daarom in het voor- en najaar, als de temperaturen aangenamer zijn.

Strand en cultuur in Barcelona
Barcelona heeft de ideale combinatie van een bruisend stadscentrum en een strand direct in de stad bij de wijk Barceloneta. Voor wie wil zonnebaden tijdens zijn stedentrip is Barcelona dus een ideale bestemming. Barcelona is niet alleen bekend om zijn stadstrand, maar natuurlijk vooral vanwege de beroemde Spaanse architect Gaudí. Zijn bekendste bouwwerken kunt u bezichtigen, zoals het voormalige woonhuis Casa Batllo, met zijn unieke gekleurde gevel, en natuurlijk de Sagrada Família. Deze enorme kathedraal, waaraan nog steeds gebouwd wordt, is een absoluut highlight tijdens uw bezoek aan Barcelona. De architectuur van zowel de buitenzijde van de kathedraal als het interieur zijn erg bijzonder. Gaudís beroemde banken van mozaïek kunt u in het Park Güell bewonderen.park Güell

Naast cultuur kunt u in Barcelona ook uitgebreid winkelen. Van grote internationale modemerken tot aan hippe winkels vindt in u Barcelona alles voor een geslaagde shoppingtour. Op de Ramblas zijn souvenirs te vinden en in de gotische wijk zijn vele kleine straatjes met bars en restaurants, waar u uiteraard Spaanse tapas en visgerechten kunt eten.

Fijne vakantie in Spanje!

Beeldmateriaal: Dirk Pollzien / pixelio.de – Eva Kaliwoda / pixelio.de

Write a comment