Stedentrip Barcelona

1

Posted by Redactie | Posted in City trip, Steden | Posted on 11-11-2011

Schlagwörter: , , , ,

379266_web_R_by_TiM Caspary_pixelio.deStedentrip Barcelona
Mede-oprichter Erik Lagas van Allesoortenreizen.nl heeft een periode gestudeerd in Barcelona en weet ‘alles’ van deze stad. Park Güell, Sagrada Familia, Camp Nou, Montjüic en La Rambla zijn bezienswaardigheden die niet gemist mogen worden tijdens een stedentrip Barcelona. Maar er is meer in Barcelona wat een bezoek waard is.

Vila Olimpica
Als je de boulevard helemaal afloopt ( of gele metrolijn, uitstappen bij Vila Olimpica/Ciutadella) kom je terecht bij Vila Olimpica. Hier bevinden zich de duurdere nachtsclubs van Barcelona waar je overdag heerlijk aan het strand op het terras kunt zitten, het casino en velen visrestaurants.

Ciutadella Park
Dichtbij Vila Olimpica (zelfde metrostation) is het Ciutadella Park. In dit enorme park, naast de dierentuin, kan je de drukte even ontwijken en heerlijk ontspannen.

Montjüic berg
Vanaf de Montjüic berg heb je uitzicht over heel Barcelona. Vanaf metrostation Parallel (lijn 3) rijdt de Funicular (bergtreintje) een stuk de berg op. Halverwege stap je over naar de kabelbaan die je naar de top van de Montjüic brengt. Vanaf de top kan je terug met de kabelbaan, maar het is veel leuker om de mooie wandelroute naar beneden te lopen.

Aanrader: Lunchen in La Champagneria
In Barceloneta (metrostation Barceloneta, gele lijn), dichtbij de boulevard, bevindt zich La Champagneria. La Champagneria is een Cava bar, waar je ook alleen maar Cava (Spaanse wijn) kunt bestellen. Bij het bestellen van deze heerlijke wijn moet je tegelijkertijd je eten bestellen. Je kunt hier kiezen uit typische Spaanse broodjes en tapas. Deze strategie is niet gewoonlijk, maar maakt La Champagneria wel uniek en daarmee populair in Barcelona.

Aanrader: La Ovella Negra
Na het avondeten is het leuk om iets te gaan drinken in La Ovella Negra. Deze grote en altijd gezellige bar ligt, lopend vanaf Plaza Catalunya, de tweede zijstraat rechts van La Rambla. Hier hebben ze enorme bier- en sangriatappen die je kan bestellen.

Hotels en appartementen
De beste locaties om te verblijven in Barcelona zijn in de buurt van Plaza Catalunya en La Rambla. Vanaf Plaza Catalunya vertrekken de bussen en alle metrolijnen die je naar de hoogtepunten van Barcelona brengen.

Beeldmateriaal: TiM Caspary  / pixelio.de

Comments (1)

een dagtripje naar een klooster (Montserrat) in de bergen is ook top!

Write a comment