Stage lopen in het buitenland

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen | Posted on 26-09-2012

Schlagwörter:

Stage lopen in het buitenlandA chance of a lifetime’, ‘een waardevolle ervaring’ en ‘dit vergeet ik nooit meer!’ Het zijn zomaar een paar reacties die het gevolg kunnen zijn van een stage in het buitenland. Het is bovendien goed voor je cv en je ontmoet vaak studenten uit alle delen van de wereld.

Bij een stage werk je voor een bepaalde periode bij een bedrijf, meestal tussen de 20 en 40 uur per week, al dan niet voor een vergoeding. Het stage lopen in het buitenland vraagt vaak een lange voorbereiding die begint bij het zoeken. Het is handig om eerst na te vragen bij familieleden, bekenden of kennissen of zij connecties hebben in het buitenland. Daarna gaat de zoektocht meestal verder op het internet, er zijn talloze websites die stages aanbieden, in alle delen van de wereld.

Wanneer contact gezocht is en het bedrijf is geaccepteerd door je hogeschool of universiteit, is de volgende prioriteit vaak het zoeken naar een woning! Net als bij het zoeken naar een studentenhuis in Nederland, is dit ook in het buitenland niet altijd even makkelijk. Maar, de aanhouder wint! Daarna hoeft vaak alleen de reis nog maar geboekt te worden en dan kan de stage beginnen. Laat een goede indruk achter en geniet van het avontuur!

Het zoeken van een stage kan soms lang duren, vooral als je ervoor kiest om in het buitenland stage te gaan lopen. Door je eisen aan te geven kunnen we je helpen bij het vinden van een buitenlandse stage, zo kun je onbezorgd de ervaring van je leven hebben. Een stage in het buitenland is niet alleen een levenservaring, maar daarnaast een enorme aanvulling op je CV. In het tegenwoordige werkklimaat is internationale ervaring een absolute pre. Aan de hand van de service Personal Mediation wordt actief op zoek gegaan naar een stage voor jou. Dit wordt net zo lang gedaan totdat iets gevonden is wat aan jouw eisen voldoet. Op dit moment is deze service beschikbaar voor de bestemmingen China, Canada, Nederland en Sint-Maarten. Nieuwe partners worden op dit moment gezocht voor landen als Duitsland, Engeland, Spanje en Frankrijk, maar ook voor mooie bestemmingen als India en
Australië. Ben jij op zoek naar een internationale stage? Kijk voor meer informatie op www.globalplacement.com.

Beeldmateriaal: O. Fischer  / pixelio.de

Write a comment