Stage lopen in de zon!

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen | Posted on 06-12-2012

 Stage lopen in de zonStage lopen in het buitenland, het is dé manier om flink wat levenservaring op te doen. Het is voor veel mensen een uitdaging, voor velen ook niet. Die genieten van deze ervaring en grijpen de kans met beide handen aan.

De buitenlandse stage zoeken
Je moet bij een stage in het buitenland zo nodig nóg eerder beginnen met zoeken dan bij een nationale stage. Het aanbod van de school is vaak niet groot genoeg voor iedereen. Dat betekent dat je zelf intensief zult moeten zoeken.

Open sollicitaties horen daar ook bij, wat betekent dat je ook in een andere taal moet schrijven of bellen. Je gaat het dus druk krijgen met het vinden van een goede buitenlandse stage.

Wat voor bedrijf zoek je?
Bij een buitenlandse stage moet je jezelf dezelfde vragen stellen als bij een stage in Nederland. Wat wil je dus precies? Waaraan moet de stage voldoen? Wat wil je precies doen? In welk land wil ik stage lopen?

Dit zijn maar een aantal voorbeelden. Je kunt er het beste zelf even voor gaan zitten en brainstormen over wat je nu precies wilt.

Eisen van school
Zoek uit wat de school van je verlangt bij een buitenlandse stage. Vaak zijn er andere eisen dan bij een gewone stage.

Zo heb je kans dat je geen mogelijkheid hebt om je stageverslag via het internet in te leveren, bijvoorbeeld in een Afrikaans land.

Bespreek dit met de stagecoördinator of met het stagebureau.

Duidelijke afspraken maken
Zorg er voor dat de afspraken duidelijk zijn tussen jou en het bedrijf! De communicatie tussen beide partijen is een stuk lastiger dan bij een stage in Nederland.

Je moet zeker weten dat beide partijen weten wat de situatie is en hoe deze gaat worden. Het kan namelijk voorkomen dat er in het buitenland andere stageperiodes gebruikt worden dan bij ons in Nederland.

Verzekering
Neem een goede verzekering! Zoek uit bij verzekeringsmaatschappijen, stagebureau’s en stagecoördinatoren wat een goede verzekering is in het buitenland. Een voorbeeld van een verzekering is de wereldreizigerverzekering

Reisdocumenten
Zorg voor alle benodigde reisdocumenten! Denk hierbij aan paspoort, visum, werkvergunning, enzovoort. Zorg er voor dat je alle benodigdheden hebt. Het is rot als je er bent en er, door het gebrek van een werkvergunning, niet mag werken.

Als je nog meer informatie zoekt, kijk dan eens op www.stagemotor.nl

Beeldmateriaal: stagemotor.nl

Write a comment