Stage in Spanje

1

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Landen | Posted on 17-01-2012

Schlagwörter: , , , ,

Het is iets waar vele studenten tijdens hun studieperiode naar uitkijken; Een stage in het buitenland. Het voorbereiden van een buitenlandse stage kost erg veel tijd en hoe dichterbij het vertrek naar het buitenland komt, des te hoger lopen de zenuwen vaak op. Maar een ding staat vast: Wanneer je eenmaal in de plaats van bestemming aangekomen bent en jezelf er een beetje hebt gesetteld, wil je er vaak niet meer weg.

Een land waar ieder jaar weer vele studenten naartoe reizen om stage te gaan lopen is Spanje. Het warme weer, het lekker eten, de mooie steden, de cultuur en natuurlijk ook de Spaanse taal maken van Spanje een populaire ‘stage-bestemming‘. Voornamelijk de steden Barcelona, San Sebastian, Madrid, Sevilla, Valencia en Salamanca zijn erg populaire bestemmingen onder de Nederlandse stagelopers.

Maar hoe regel je nu een stage in het buitenland vanuit Nederland? Hoe leg je bijvoorbeeld contact met het bedrijf waar je zou willen gaan werken? Een buitenlandse stage is altijd met veel voorbereidingswerk verbonden. Daarnaast moet je er vaak ook voor zorgen dat je een goede kennis van de Engelse en/of lokaal gesproken taal hebt om een stage in het buitenland te kunnen lopen. Daarom zijn er ook verschillende organisaties en bureaus die je kunnen helpen bij het vinden en regelen van een stageplek in het buitenland en die daarnaast ook nog een taalcursus aanbieden. Een voorbeeld van een dergelijke stagebemiddelaar voor stages in Spanje is Linguastage. Zij bieden stagemogelijkheden aan binnen verschillende sectoren en richtingen bij bedrijven in Barcelona, Madrid of Valencia en houden daarbij rekening met jouw persoonlijke wensen en omstandigheden.

Comments (1)

Ik ben zelf voor stage naar Valladolid geweest, heerlijke tijd! xx

Write a comment