Spanje

0

Posted by Redactie | Posted in Vakantie, Zon | Posted on 06-11-2013

Schlagwörter: ,

670655_web_R_K_by_Anna Zerenyi_pixelio.deSpanje is het land van het strand, de zee en de zon. En is met reden een van de meest favoriete vakantiebestemmingen onder de Nederlanders en met 2 uurtjes vliegen ben je er.
Maar in Spanje is er duidelijk meer te doen dan alleen zwemmen en bakken op het strand, Spanje heeft 2 van Europa’s mooiste steden in bezit en zijn er tal van bad plaatsen die een bezoekje waard zijn.

Barcelona.

Een stad met ruim anderhalf miljoen inwoners in het hart van Catalonië. Wie naar Barcelona komt wil zeker de “Sagrada Familia” zien. De enorme basiliek in het centrum van de stad, die ontworpen is door de architect Antonio Gaudi. Ook moet je als toerist toch zeker over de “La Ramba”, de bekendste boulevard van de stad, die omringd wordt door bomen en straatartiesten. Ook voor de voetballiefhebber heeft Barcelona veel te bieden, het is namelijk het thuis station van een van de meest succesvolste clubs in de wereld; FC Barcelona. De liefhebber kan het stadion een bezoekje brengen met eventuele rondleiding.

Madrid

Madrid, gelegen in het midden van Spanje is met haar 3.2 miljoen inwoners met afstand de grootste stad van Spanje. Wat zeker bezocht dient te worden in Madrid is het Prado museum, een van de bekendste musea in de wereld met werken van werelds bekendste kunstenaars. Het Koninklijk paleis verdient ook een bezoekje. De koninklijke familie woont al lang niet meer in dit paleis maar dit magnifieke gebouw mag niet ontbreken aan je bezoek aan Madrid. Evenals Barcelona huist Madrid ook een succesvolle voetbalclub, Real Madrid. Ook hier kan je een bezoek brengen aan het Bernabéu Stadion.

Mallorca

Niet alleen heeft Spanje een van de mooiste steden van Europa in bezit, het is ook het huis van het ware party eiland Mallorca. De bekendste en meest bezochte badplaatsen zijn Playa de Mallorca, Palma Nova, el Arenal en Santa Ponça. De hoogtepunten van dit eiland zijn de druipsteengrotten, Valldemossa en Cap Formentor en natuurlijk de stranden.
Het eiland is bereikbaar via de luchthaven Palma de Mallorca, vanuit vliegveld  Eelde in Nederland. Luchthaven Eelde vliegt naar veel meer bestemmingen in Spanje, Interesse? Neem hier een kijkje: http://www.vliegenvaneelde.nl/bestemming-spanje/?

 

Beeldmateriaal: Anna Zerinyi/pixelio.de

Write a comment