Sneeuwtrends voor op de lange latten!

1

Posted by Redactie | Posted in Tips, Wintersport | Posted on 04-01-2012

Schlagwörter: , , , ,

373945_web_R_K_by_Rainer Sturm_pixelio.deMet het wintersport seizoen dat volop bezig is, zijn er een aantal nieuwe trends zichtbaar. De wintersportwereld is in beweging en dat zie je. Er worden steeds meer aparte vormen van sneeuwsport beoefend, een aantal nieuwe trends zijn bijvoorbeeld speedflyen of freestyle skien.

Sneeuwzekerheid is ook altijd een pre voor een goede wintersport vakantie. Maar juist dit jaar wordt het extra belangrijk gevonden bij het boeken van een skivakantie.

Dat feit hangt samen met de duur van de wintersport vakanties dit jaar. De gemiddelde Nederlander kiest namelijk steeds vaker voor een korte wintersport vakantie waarbij zekerheid van sneeuw natuurlijk een prioriteit is. Een weekend of 3 dagen met het vliegtuig op en neer wordt steeds populairder.

Veiligheid op de piste wil elke wintersport liefhebber, daarom is het belangrijk je goed op te warmen om spierpijn en blessures te voorkomen. Dit kan in de vorm van pre-ski oefeningen of trainingen. De meeste mensen zijn namelijk niet gewend de hele dag met sport bezig te zijn, daarnaast wordt er veel geld gespendeerd aan de wintersport waardoor men optimaal wil genieten en een blessure helpt daar niet bij.

360582_web_R_K_B_by_Rainer Sturm_pixelio.deNaast trends in bestemmingen, accomondaties en duur van de reizen is uiterlijk vertoon ook steeds belangrijker. Het dragen van een helm is niet alleen beter voor de eigen veiligheid maar het wordt ook hipper gevonden. Het ziet er stoer uit en daarbij is het aanbod van skihelmen gevarieerder dan ooit, waardoor iedereen zijn eigen unieke exemplaar kan dragen.

Thermische onderkleding is van belang voor de juiste lichaamstempratuur en moet prettig aanvoelen. Daarnaast wordt er ook steeds meer aandacht besteed aan de draagbaarheid van onderkleding buiten de piste. Leuke longsleeves en leggings zijn tegenwoordig ook prima te dragen in de apres-ski bar.

Tot slot nog een aantal tips voor een ideale wintersport zonder problemen. Zorg ervoor dat u winterbanden heeft en anders sneeuwkettingen. Laat uw skies of snowboard waxen, slijpen en goed afstellen. En last but not least: Zorg voor een goede reisverzekering. Veel sneeuwplezier!

Beeldmateriaal: Rainer Sturm / pixelio.de

Comments (1)

Ik heb ze dit jaar voor het eerst zien speedflyen..die lui hebben geen angst… Respect en prachtig om te zien. Van mij wordt het een grote trend, alhoewel het wel veilig moet gebeuren en niet wanneer het druk is op pistes.

Write a comment