Smurfendorp Juzcar is ware attractie!

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Steden | Posted on 21-12-2011

Schlagwörter: , ,

media_xl_1051391Het Zuid-Spaanse dorpje Juzcar werd eerder dit jaar volledig blauw geschilderd, omdat deze plaats de eer had om als locatie voor de smurfenfilm te dienen. Na de opnamens zou het hele dorp weer in traditioneel wit geschilderd worden beloofde filmmaatscahppij Sony.De inwoners van Juzcar vonden hun blauwe muren echter wel prima en zo stemden zij voor het behoud van hun blauwe gevels.

Voor de filmpnamens van ‘Los Pitufos’, de Spaanse benaming voor de Smurfen, werdt het Spaanse dorp hooguit door 300 toeristen per jaar bezocht. Dit was totaal anders ná de opnamens.. in de afgelopen 6 maanden bezochten meer dan 80.000 smurffans Juzcar.

Omdat ook de crisis in Spanje heerst, waren de inwoners maar wat blij met grote belangstelling voor het blauwe dorp in de heuvels rond Malaga. Ze deden er zelfs nog een schepje bovenop door toeristen te lokken met evenementen als schilderwedstrijden en kermisattracties, natuurlijk in het teken van de smurf. Ook zijn er ook al een aantal huwelijksfeest in de stijl van de smurf georganiseerd.

In totaal werd er meer dan vierduizend liter blauwe verf gebruikt om Juzcar blauwe te verven en het resultaat mag er wezen! En dan niet alleen voor de film..
De 175 huizen in het Spaanse dorp blijven dus blauw voorlopig, evenals de kerk, de grafstenen en het kerkhof.

Beeldmateriaal: volkskrant.nl

Write a comment