Skivakantie voor het hele gezin

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Wintersport | Posted on 19-09-2013

Schlagwörter: ,

567042_web_R_K_B_by_Rainer Sturm_pixelio.deOp skivakantie gaan met het hele gezin is erg populair. Steeds meer skigebieden zijn specifiek gericht op families met kinderen. Natuurlijk stelt iedereen die met kinderen op wintersportvakantie gaat bijzondere eisen aan het skigebied en de omgeving. Dit artikel geeft een overzicht over kindvriendelijke initiatieven en bijzonder familievriendelijke skigebieden in de Alpen.

Kindvriendelijke vakanties in Zwitserland
Met betrekking tot skiën met kinderen biedt Zwitserland veruit de meeste features: hier vindt men een groot aantal hotels voor gezinnen met kinderen, skigebieden die families express verwelkomen en het Zwitserse Snow Kids programma. voor meer informatie over een gezinsvakantie in Zwitserland, Oostenrijk en Duitland kunt u terecht bij Wintertrex.

Het kwaliteitskeurmerk “families welkom”
De Zwitserse vereniging voor toerisme bekroont plaatsen en gebieden die in het bijzonder voldoen aan de behoeftes van families met het kwaliteitskeurmerk “families welkom”. In 2012 hebben 24 vakantiebestemmingen in Zwitserland dit keurmerk reeds ontvangen:  wintersport in Saas-Fee Saastal, Bellwald, Arosa en Davos is bijvoorbeeld bijzonder kinvriendelijk.

Swiss Snowkids
Heel bijzonder is ook het Swiss Snowkids programma. In 185 Swiss Snow Kids Villages werken skischolen samen en bieden allemaal hetzelfde, hoogwaardige programma aan. Speciaal opgeleide instructeurs en de mascotte “Snowli” zorgen er voor dat de lessen een geweldige ervaring voor kinderen vanaf 4 jaar worden. De lessen zijn onderverdeeld in verschillende niveaus van de Zwitserse Sneeuw League. Zo kunnen de kinderen het volgende jaar zelfs op een andere bestemming doorgaan met een cursus die past bij hun niveau.

Gratis skipas voor kinderen
Voor kinderen en pubers bieden de meeste gebieden een skipas met korting aan. Vaak kan er een familieskipas worden gekocht en soms kunnen kinderen tot 8 of 9 jaar zelfs gratis op de piste. In top skigebieden zoals Zermatt, Saas – Fee Saastal en andere vakantiebestemmingen kunnen de kleintjes vaak gratis van de skipret genieten.

Beeldmateriaal: Rainer Sturm/ pixelio.de

Write a comment