Van de Sinaï genieten in Sharm el Sheikh

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Landen, Vakantie, Zon | Posted on 18-01-2012

Schlagwörter:

Rode ZeeWie de winterkou even wil ontvluchten en ook nog eens bijzondere dingen wil zien, maakt met Sharm el Sheikh in Egypte, een goede keus. Sharm el Sheikh is een badplaats aan de Rode Zee, in het uiterste zuiden van het schiereiland Sinaï, op meer dan 500 kilometer afstand van de hoofdstad Caïro. In de omgeving van Sharm el Sheikh kunnen een aantal prachtige bezienswaardigheden gevonden worden, hieronder een overzicht.

Rode Zee
De Rode Zee is het ultieme duik- en snorkelparadijs. Tientallen boten verlaten in de vroege morgen Sharm el Sheikh om met toeristen de Rode Zee op te varen. In het kristalheldere water kun je de koraalriffen gewoon vanaf de boot zien liggen. Snorkeluitrustingen zijn meestal bij de excursie inbegrepen, zodat het weinig moeite kost om de fascinerende onderwaterwereld, waar duizenden soorten tropische vissen leven, van dichtbij te bekijken.

Catharinaklooster
CatharinakloosterWie genoeg heeft van het luieren in de zon, kan het Catharinaklooster bezoeken, dat op een hoogte van 1570 meter, in het hart van de Sinaïwoestijn, ligt. Het klooster is het eigendom van de Grieks-orthodoxe kerk en dateert uit de 9e eeuw. Een klooster dat al zo oud is, heeft een rijke geschiedenis. In het voorportaal staan oeroude olijfbomen, waar Mozes misschien zelfs onder heeft gezeten. Binnenin het klooster is een wirwar van trappen, stegen en hoekjes. Een van de meest gefotografeerde objecten hier, is de plaats waar Mozes, volgens de legende, de brandende braamstruik, die uiteindelijk niet verbrandde, zou hebben gezien.

Sinaï woestijn
SinaïHet is niet toegestaan om op eigen gelegenheid de Sinaï woestijn in te gaan maar er is genoeg aanbod van jeepexcursies met gekwalificeerde gidsen naar dit gebied waar zich de meest prachtige bergen en gekleurde rotsen bevinden. Coloured Canyon is één van die gebieden waar adembenemende rotsformaties strijden om aandacht. Uitgesleten sleuven, nauwe gangen, vreemde vormsels; achter elke hoek bevindt zich een nóg mooier kleurenspel.

Sharm el Sheikh is een badplaats die het beste buiten het Europese hoogseizoen bezocht kan worden. In Juli en Augustus wordt het in Egypte erg heet en is het niet aangenaam meer om buiten in de zon te zijn. Meer uitgebreide informatie over Sharm el Sheikh en Egypte is te vinden op de websites van Reizenverrijkt en Egypt Tourism.

Fotomateriaal en tekst: Ank Herstel

Write a comment