Schitterend Sicilië

0

Posted by Redactie | Posted in Vakantie, Zon | Posted on 19-01-2012

Schlagwörter:

De tempel van SegestaSicilië is als vakantiebestemming steeds meer in trek en dat is niet zo vreemd, want het eiland heeft veel te bieden: zon, zee, strand, maar zeker ook veel cultuur en een fantastische keuken! De oostkant van Sicilië was bij veel vakantiegangers al bekend, maar het westen trekt mede dankzij low cost-vliegmaatschappijen zoals Ryanair nu ook steeds meer bezoekers.

Een aantal bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn volgen hieronder.

Segesta
De topattracties van Segesta zijn de Dorische tempel en het theater dat dateert uit de 3e eeuw voor Christus. De tempel bevindt zich onderaan de Monte Barbaro en is nog in prima staat. Vanaf het amfitheater heb je een schitterende uitzicht over de vallei en kun je de Golfo di Castellammare zien.

Erice
Hoog op de rots Monte San Giuliano (750 meter) ligt het pittoreske Erice met een kasteel en vele Middeleeuwse kerken. Goed te combineren met een bezoek aan Trapani of Segesta.

Marsala en de saline (zoutpannen)
Marsala ligt op het uiterste zuid-westelijke puntje van Sicilië en staat bekend om de heerlijkste wijnen. De naam komt van het Arabische Mars-el-Allah, dat “Haven van God” betekent. Tussen Marsala en Trapani liggen de beroemde saline, waar zout wordt gewonnen door middel van verdamping van het zeewater. In een van de typische Spaanse molens in het gebied bevindt zich het zoutmuseum.

Monreale
Bekend door de prachtige kathedraal met mozaïekcylus waaraan 15 jaar is gewerkt. De kathedraal is van binnen mooier dan die van Palermo. Die van Palermo is echter van buiten een stuk indrukwekkender.

Palermo
De hoofdstad van de regio Sicilië en rijk aan kunst en cultuur. Belangrijke bezienswaardigheden in deze stad zijn het Palazzo dei Normanni, de kathedraal, de quattro canti, de beide theaters, de catacomben en ga zo maar door.

Castellammare del Golfo
Dit kustplaatsje was lang geleden de Griekse haven voor Segesta en Erice, maar werd een vesting tijdens de Arabische overheersing. Het plaatsje heeft een gezellige haven met diverse restaurants en barretjes.

Riserva dello Zingaro en Scopello
In natuurreservaat Lo Zingaro kun je niet alleen een mooie wandeling maken, je hebt er ook een prachtig uitzicht op de Golfo di Castellammare. Combineer een wandeling in het natuurreservaat met een bezoek aan het nabijgelegen Scopello. Daar kun je iets drinken bij een van de barretjes of in de tuin van het bakkertje genieten van in de houtoven gebakken pani cunzatu of sfincione.

Tot ziens op Sicilië!

Beeldmateriaal: Paul Stephenson, Flickr

Write a comment