Schiphol capaciteit groeit

0

Posted by Redactie | Posted in Airlines, Algemeen | Posted on 18-07-2012

Schlagwörter: , ,

437018_web_R_by_Erich Westendarp_pixelio.deSchiphol verwerkt jaarlijks ongeveer 50 miljoen reizigers maar kan in haar huidige vorm niet verder doorgroeien. Daarom is een uitbreiding nodig, zodat de luchthaven kan doorgroeien naar een capaciteit van 75 miljoen passagiers op jaar basis.

Schiphol’s voormalige strategie van gunstige tarieven voor luchtvaartmaatschappijen die buiten de piekuren functioneren lijkt niet goed te werken, aangezien er veel waarde wordt gehecht aan strategische tijden. De nieuwe geplande uitbreidingswerkzaamheden zullen op zijn vroegst eind 2012 van start gaan; er wordt gehoopt dat een deel in 2015 afgerond kan worden.

De geplande uitbereidingsplannen hebben echter een groot struikelblok. Waar Schiphol de zuidkant van de terminal wil doortrekken staan op dit moment de gebouwen van KLM Cargo en KLM Catering. Gesprekken met KLM over een mogelijke verhuizing zijn inmiddels begonnen. Op de lange termijn lijkt ook de luchtvaartmaatschappij gebaad bij een uitbereiding van de terminal, om de groei van haar en ander vliegverkeer op te vangen. Een ander deel van de plannen betreft het betrekken van Lelystad Airport bij Schiphol. De komende jaren moeten er echter nog wel bepaalde ontwikkelingen, waaronder het opener maken van het luchtruim boven het vliegveld, plaatsvinden voordat Lelystad Airport een deel van Schiphol’s (toeristisch) vliegverkeer kan overnemen. Voor meer informatie over vliegvelden kunt u kijken op airportcheck.nl

Passagiers bereiken Schiphol op een aangename manier met de taxi.

Beeldmateriaal: Erich Westendarp  / pixelio.de

Write a comment