Een bijzondere vakantie in Sardinië

0

Posted by Redactie | Posted in Reizen, Tips, Vakantie | Posted on 22-08-2013

Schlagwörter: , ,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eiland Sardinië is niet bij iedereen bekend en wordt dan ook vaak verwisseld met Sicilië. Sardinië heeft echter een totaal andere cultuur, taal en natuur! Op het eiland spreken ze namelijk Sardisch, een taal die veel elementen van het Latijn heeft bewaard. De taal bevat echter ook elemanten uit het Midden-Oosten en Zuidwest-Azië. Verder vindt u er veel ongerepte natuur waar u soms urenlang geen mens tegenkomt.

De Costa Smeralda
De Costa Smeralda, oftewel de smaragdkust, is de bekendste kuststreek van het eiland. Met prachtige witte zandstranden en kristalhelder water is het een fantastisch maar ook prijzig vakantiegebied. In de jaren 70 werd hier een soort van Saint Tropez ( Porto Cervo) gebouwd waardoor de havens nu vol liggen met jachboten en jetski’s.

Cagliari en het zuiden
Cagliari bereikt u gemakkelijk via de Elmas luchthaven (7 kilometer van het centrum) en is het ideale startpunt voor uw reis langs de zuidkust van het eiland. Must-see’s in Cagliari zijn de Castello wijk, de haven en de Botanische Tuin.

Verder moet u het kleine stadje Villasimius eens bezoeken, ongeveer 40 kilometer verwijderd van Cagliari. Hier vindt u misschien wel de mooiste stranden van Europa en in de lagune aan het strand leeft zelfs een grote populatie flamingos.

Het Sardische eten
Het Sardische binnenland staat bekend om allerlei vleesgerechten zoals prcheddu. Aan de kust vindt u natuurlijk vooral verse vis en schaaldieren. In het algemeen is het eten simpel bereid met verse ingrediënten. Een bekende kaas is de Casu marzu (rotte kaas). Dit is een kaas die men eigenlijk te lang laat rijpen waardoer er larven in de kaas ontstaan. Deze zijn echter niet gevaarlijk om te eten en brengen juist de speciale smaak waardoor de kaas zo lekker is.

Op Reiseziel-berater.de, een Duitstalige reissite, vindt u meer informatie over allerlei fantastische bestemmingen in en buiten Europa. Ook het eiland Sardinië wordt hier uitvoerig beschreven, neem gerust de tijd en kijk even rond!

Write a comment