Sardegna / Sardinië

2

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Cultuur, Natuur, Vakantie, Zon | Posted on 23-02-2012

Schlagwörter:

Prachtige kustHet Italiaanse eiland Sardinië ligt in de Middellandse Zee en is een bijzonder veelzijdige vakantiebestemming die nog relatief onbekend is bij het grote publiek. Het eiland heeft indrukwekkende bezienswaardigheden, terwijl er zowel op het vaste land als op het water diverse activiteiten ondernomen kunnen worden. Het eiland heeft naast strand en zee, met haar bosrijke, heuvelachtige binnenland meer te bieden.

Nuraghe su Naraxi ruine complexOp Sardinië zijn diverse historische en culturele bezienswaardigheden te vinden. Nuraghe su Naraxi, in de plaats Baramini, bijvoorbeeld is een historische bezienswaardigheid die officieel erkend is door Unesco als wereld erfgoed. Het belangrijkste onderdeel van dit ruine complex is een toren die meer dan 3500 jaar oud is. De bekendste opgravingen van het eiland zijn te vinden aan de westkust in Tharros, waar een oude stad van de Feniciërs uit de 8e eeuw voor Christus kan worden bezichtigd.
Een bijzondere natuurlijke bezienswaardigheid is het Nationaal Park La Maddalena Archipel, dat bestaat uit een eilandengroep voor de noordoostkust van het eiland. De boot naar de archipel vertrekt uit Palau. Een andere interessante bezienswaardigheid zijn de druipsteengrotten, Grotta di Nettuno. De druipsteengrotten zijn zowel per boot vanuit Alghero te bezoeken als via trappen op het eiland.

Een vakantie op Sardinië leent zich uitstekend om activiteiten te ondernemen. De activiteiten kunnen variëren van zwemmen in zee en luieren op een van de prachtige stranden tot surfen en waterskiën. In Bosa Marina is het mogelijk om een boot te huren en naar afgelegen baaitjes te varen, waar gesnorkeld of gevist kan worden. Zeilen rond Sardinië wordt ook steeds populairder. De prachtige zee en mooie uitzichten garanderen een heerlijk tijd én vakantiegevoel. Ook duiken rondom Sardinië is de moeite waard, en op het eiland bieden verschillende duikscholen cursussen en materiaal aan.
Ook aan land zijn er meerdere activiteiten te ondernemen, zoals wandelen of fietsen door het bosrijke binnenland. Een tocht in een oude trein op een smalspoor, paardrijden en de bergen intrekken zijn andere actieve opties. In de gebergten rond Bosa komt de vale gier in het wild voor en natuurliefhebbers zullen hier goed aan hun trekken komen.

BosaDe lokale cultuur op het eiland is in enkele opzichten verschillend dan die op het vasteland van Italië. Opvallendste aspect is dat een groot deel van de bevolking van Sardinië naast het Italiaans ook Sardijns spreekt, een Romaanse taal die overeenkomsten vertoont met het Latijn. Ook is Sardinië een rustig eiland, een groot deel van de bevolking leeft in dorpen van niet meer dan 1000 inwoners, en is het in toeristisch opzicht nog een relatief onontdekt eiland. De prachtige kust is niet volgebouwd met hoge appartementencomplexen en hotels en het is niet moeilijk om van het authentieke Sardinië te genieten.

Sardinië kan worden bereikt per vliegtuig of veerboot, die zowel uit Frankrijk (Nice en Marseille) als Italië (Livorno en Genua) vertrekken.

Beeldmateriaal: Piermario & Ciamabue & Seba Sofariu- Flickr

Comments (2)

Een vrij onbekende bestemming, leuk!

Sardinie is een prachtig eiland om te zeilen. Als u het leuk vindt om in groepsverband te zeilen kunt u ook flottielje zeilen op Sardinie.

Write a comment